Svako jutro sam pakovala sinu užinu i onda dobila jezivu poruku od učiteljice: Iz najbolje namere sam postala "nemajka"

Mama je tražila od nekoga da je „prosvetli“ šta nije u redu s užinom njenog deteta

Porodica
13:57h Autor:
Svako jutro sam pakovala sinu užinu i onda dobila jezivu poruku od učiteljice: Iz najbolje namere sam postala "nemajka"
Foto: Shutterstock

Jedna mama, po imenu Džena, ostala je šokirana nakon što je dobila neobičnu poruku od učiteljice svog sina, koja je bila vezana za njegovu užinu. S obzirom na to da su deca ponovo krenula u školu, mnogi roditelji se suočavaju sa haotičnom jutarnjom rutinom. Kada su deca obučena i njihove užine spakovane u ranac, roditeljima se čini da je misija završena. Međutim, Džena nije očekivala da će se njen sin vratiti kući s beleškom od učiteljice, i to ne u vezi sa njegovim radom ili odećom, već sa hranom koju je poneo.

Užina
foto: Preentscreen/TikTok

U svojoj objavi na društvenim mrežama, Džena je podelila iskustvo koje ju je iznenadilo. Učitelj njenog sina joj je poslao „blagi podsetnik“ da bi trebalo da pakuje užine, a ne ručkove. U svom postu, Džena je napisala: „Može li neko da mi objasni zašto učiteljica misle da je previše za užinu ako sve pojede?“ U prilogu je postavila fotografiju sinovog ručka, koji se sastojao od sendviča sa šunkom i sirom, kriški krastavca, jogurta, suvog grožđa i badema.

Majka, Majčinstvo, Roditeljstvo, Majka i dete
foto: Shutterstock

U komentarima na Dženinu objavu, roditelji su se podelili u mišljenjima. Jedan roditelj je primetio da bi možda njen sin mogao sporije da jede od druge dece, što bi moglo ometati učiteljicin raspored. Drugi je dodao da se radi o količini hrane koja je više slična ručku nego užini, ističući da učitelji imaju politiku da ne oduzimaju hranu deci koja još uvek jedu, pa tako on zadržava čas.

učiteljica
foto: Shutterstock

S druge strane, mnogi su Dženi pružili podršku i uverili je da veličina porcije nije problem. Jedna mama je odgovorila: „Ti najbolje znaš koliko je tvom sinu potrebno. Pakuješ ono što njemu odgovara, a to je sjajno.“ Drugi roditelj je dodao: „Ako tvoje dete sve to pojede, onda mu je potrebno. Veruj sebi! Samo napred, mama.“

Ova situacija osvetljava izazove s kojima se roditelji suočavaju prilikom pakovanja užina i važnost poštovanja individualnih potreba dece. Svako dete je drugačije, a ono što odgovara jednom, ne mora nužno odgovarati drugom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs