Oženio sam suprugu jer sam hteo da ličim na nju: Kada je umrla, počeo sam da se oblačim i živim kao žena, kao ona

Deca nisu prihvatila njegovu tranziciju i to što se sada oblači kao njihova pokojna majka

Porodica
Autor:
Oženio sam suprugu jer sam hteo da ličim na nju: Kada je umrla, počeo sam da se oblačim i živim kao žena, kao ona
Foto: Printscreen Facebook

Transrodna žena koja danas ima 57 godina i troje odrasle dece shvatila je da je život previše kratak da bismo ga živeli u laži pa je odlučila da promeni pol i postane to što je oduvek znala da jeste. Okidač je bila smrt supruge sa kojom je bio u braku preko 30 godina.

Toni se danas zove Čerilin Hol i priznaje da je prvobitno ušla u brak sa Terezom jer je htela da liči na nju, htela je da liči na svoju suprugu.

S obzirom na to da je odrastao u sedamdesetim godinama - nikad sebi nije mogao da 'priušti' promenu pola, jer se plašio suočavanja sa porodicom i okolinom zbog konzervativne društvene atmosfere.

"Živeo sam u laži, njena smrt je bila idealan trenutak za promenu"

Čeril Hol
foto: Printscreen Facebook

"Živeo je u laži", kako sam kaže, sve do 2019. godine kada mu je supruga Tereza umrla od raka. Tad je shvatio da je "život prekratak", kao i da je ovo "idealna prilika da postane ona".

Toni je, inače, odmalena sa uživanjem gledao majku kako se doteruje i krišom nosio njene haljine i štikle.

"Samo tako sam se osećala kao prava ja. Ne znam kako da ubedim ljude da sa iznutra oduvek bila žena", ispričala je Čerlin, koja je nekada bila Toni.

U braku dobili dvoje dece, koja nisu prihvatala njegove sklonosti

Toni i Tereza upoznali su se kada je imala 23 godine - i još bila muškarac - u jednom lokalnom pabu.

"Nikada ne bih ćaskala sa njom, bila sam previše stidljiva i previše sam bila zainteresovana da izgledam kao žena, ali smo nekako ušle u komunikaciju. Razgovarale smo i ostalo je istorija. Bila je visoka, plava i uvek je nosila štikle i haljinu. To je upravo ono što sam želela i ono što sam želela da budem. Mislim da je to neki od razloga zašto sam se zaljubila u nju - želela sam da budem ona", rekla je Čerlin.

Pored Roba, koji je bio Terezin sin iz prethodnog brata, dobili su još jednog sina Kita i ćerku Kodi, a kad je Toni svojevremeno priznao deci da voli da se oblači kao žena, pojavili su se značajni problemi u porodici, što ga je primoralo da svoje sklonosti upražnjava opet u tajnosti.

Promenio je pol, odnos sa decom ne spominje

Kada je njegova supruga umrla 2019. godine, Toni priznaje da je patio, ali da se istovremeno osećao i veoma uzbuđeno zbog toga što je konačno imao priliku da je 'zameni' i život nastavi u 'njenim cipelama'.

Odnos sa decom nije spominjao, ali ako uzmemo u obzir da nisu prihvatila njegovu sklonost da se oblači kao žena, sigurno nisu prihvatili ni preuzimanje identiteta njihove pokojne majke.

Čerlin je, inače, zvanično dijagnostikovana rodna disforija i prepisani su joj hormoni samo nekoliko meseci kasnije, a u međuvremenu je poptuno promenila pol.

(Žena/Mirror)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs