Neverovatan splet okolnosti doveo do prijateljstva 2 majke: Nije bilo suvog oka kada su ispričale svoju tragičnu priču

Život dve žene se promenio u sekundi, jednoj je sreća okrenula leđa, dok je drugoj otvorila vrata, nakon svega su postale najbolje prijateljice

Porodica
Neverovatan splet okolnosti doveo do prijateljstva 2 majke: Nije bilo suvog oka kada su ispričale svoju tragičnu priču
Foto: printscreen Youtube

Dve majke ujedinjene tragedijom, spojile su se na neverovatan način. Kada je pozorišna rediteljka srednje škole u ​​Odesi, u Njujorku, po imenu Holi Kembel, izgubila svog 11-nedeljnog sina Džejka pre deceniju i po, nikada nije mogla da zamisli da će njegova tragična smrt dovesti do prelepog prijateljstva sa drugom mamom koja je živela na drugom kraju zemlje u Oregonu — ili da će jednog dana ona i ta majka, Kim Skadlok, zajedno stajati na sceni u Los Anđelesu, držeći se za ruke i pevati za sudije "America's Got Talent."

Holi Kembel
foto: printscreen Youtube

"Još 2007. godine moj sin je nažalost preminuo i postao je donor organa, a njegovo srce je pripalo Kiminom sinu“, otkrila je Kembel. „A poslednja pesma koju sam otpevala Džejku, da se oprostim od njega, bila je „Za dobro“ iz mjuzikla "Vicked."

Holi Kembel
foto: printscreen Youtube

"Moj sin je tada imao 16 dana. Dobio je srce. Živeli smo hiljadama milja odvojeno i nismo imali pojma jedno za drugo, nikada se nismo sreli", rekla je druga mama Kim. Međutim, dve žene su i tada delile vezu, kako jeKim objasnila: „Kada je moj sin Bekam završio sa operacijom transplantacije srca, nije mi bilo dozvoljeno da ga držim. Mogla sam samo da ga pomilujem po glavi. I prvo što sam uradila kada sam ga pomilovala po glavi bilo je da sam otpevala tu pesmu — „Za dobro“, iz Vicked-a.“

Holi Kembel
foto: printscreen Youtube

„Bili smo oduševljeni kada smo saznali; to je bio zaista neverovatan trenutak“, zaključila je Kembel.

Naime Holin sin, Džejk Kembel, prestao je da diše u kolicima 13. avgusta 2007. Njegov otac je obavio reanimaciju i pozvao hitnu, ali nakon što je Džejk primljen na pedijatrijsku intenzivnu negu, lekari su utvrdili da se nikada neće oporaviti.

Ožalošćena Holi i njen muž su „skoro odmah pitali za donaciju organa, a odluka je odmah zacementirala kada su saznali da u Ajovi postoji dvonedeljni dečak koji se savršeno slaže, Kimin sin je tri dana kasnije dobio "dar života". Bekam sada slavi dva rođendana, a drugi je 16. avgusta, na datum spasonosne operacije transplantacije koju su Džejk i njegova porodica omogućili.

Prošle su godine pre nego što su se dve žene zaista upoznale, nakon što je Kim napisala Holi pismo zahvalnosti. "Ostali smo u kontaktu, a onda smo imali priliku da se sretnemo prvi put i ona me je snažno zagrlila. I to je bio jedan od najboljih trenutaka u mom životu", rekla je Holi Kembel publici na takmičanje "Ja imam talenat", gušeći se u suzama.

„Čak ni ne znam šta da kažem“, uzdahnuo je zapanjeni sudija Sajmon Kauel, "Mislim, to je tako tužna priča, a činjenica da ste je podelile sa nama... Ja sam tata i znaš, razumem. Ta priča koju ste nam upravo ispričale o istoj pesmi — to je neverovatno."

Dok su mame pevale, sudija glumica Sofija Vergara je bila u suzama. A kada je Kimin, sada 16-godišnji sin, Bekam, izašao na binu, srećan i zdrav, u sali nije bilo suvog oka.

"Ja nemam reči. Samo želim da dođem i zagrlim vas troje, da budem iskrena. Kakve snažne žene. Kakva priča. To je bilo veoma moćno", rekla je sudija manekenka Hajdi Klum.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs