Albanka zavolela Srbina, ostavila sve zbog njega i rodila mu sina: Kada je iznenada umro, ljude ovim ostavila bez teksta

Nerovatna priča žene iz Albanije, koja je posle smrti supruga nastavila dete da vaspitava u skladu sa našim nasleđe, a čak ga je i krstila.

Porodica
20:08h
Albanka zavolela Srbina, ostavila sve zbog njega i rodila mu sina: Kada je iznenada umro, ljude ovim ostavila bez teksta
Foto: Printscreen Youtube - marko nede

Albanka Drita Lepović je sve samo ne obična žena, ne uklapa se u okvire modernog društva, a posle smrti svog supruga ponela se kao prava heroina, iako je mesecima imala primanja samo 11.000 dinara zbog nesređenih papira. Nije odstala od svoje ljubavi prema njemu, podigla je sina Aleksandra, i to u duhu pravoslavlja!

Naime, Drita je iz okoline Skadra došla u naše krajeve 2008. godine kada se udala za Srbina i preselila kod njega u selo Kaludra. Njihova brak je kratko traja, opaka bolest stala je na put sreći, te i uprkos lavovskoj borvi i brojnim terapijama, muž gubi bitku.

Posle sahrana, ova Albanka nije ni pomislila da se vrati u rodnu zemlju, želeći da vaspitava sina u skladu sa našom tradicijom. A mnogi su ostali oduševljeni kada je sama poželela i da ga krsti.

Drita Lepović
foto: Printscreen Youtube - marko nede

- Kada je on bio živ, imali smo težak život, a sada je još više težak. Ja volim mesto odakle je moj muž, volim da ovde poraste moje dete, ne želim da zatovrim vrata, znam šta Vukadin ima na srcu - rekla je posle tragedije.

Iako su roditelji hteli da dođu po nju i da je vrate nazad u Albaniju, ona je ostala dosledna želji njenog supruga.

Od tada počinje njena borba za bolje osnovne uslove za život, jer primanja gotovo da nije ni imala. Jedva je uspevala da spaja kraj sa krajem, ali nije odustajala od namere da sinu bolje sutra. Kada je ostao bez oca, imao je samo 5 godina.

Drita Lepović
foto: Printscreen Youtube - marko nede

Uz pomoć lokalne samouprave i kancelarije za Kosovo i Metohiju preselila u kuću u Zubinom Potoku, koja je bila u vlasništvu njenog pokojnog muža. A kako nije imala sve potrebne papire, živela je samo od male socijalne pomoći.

– Što se tiče papira, postoje naznake da ću za dve godine ostvariti pravo da dobijem srpsko državljanstvo. Moj pokojni suprug nije bio zaposlen, pa nije mogao da me prijavi, ali na sreću, naše dete ima sve potrebne papire - rekla je pre par godina Drita za "Telegraf", dok je svojevremno protojerej Milan Kavkić istakao:

– S obzirom u kakvim uslovima živi, ona se ne žali mnogo. Mi se borimo da joj u tome pomognemo koliko god da možemo.

Drita Lepović
foto: Printscreen RTS TV / Drita Lepović

U Zubinom Potoku su je svi bili prihvatili bez ikakvih problema i izlazili joj u susret, pomagao je koliko god je ko mogao, a najveću podršku je imala od porodice devera.

Sada Aleksandar ima 15 godina, majci je najveću potporu i snagu da zajedno izgrade za sebe bolju budućnosti, a kako se više nisu pojavljivali u medijima, nije poznato gde su danas i šta rade.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Albanka