Ova zabavna igra sa detetom može biti jako opasna: Dr objasnio šta se dešava kada "povezivanje oca i sina" krene po zlu

Omiljena igra između oca i sina može biti jako opasna

Porodica
Ova zabavna igra sa detetom može biti jako opasna: Dr objasnio šta se dešava kada "povezivanje oca i sina" krene po zlu
Foto: Printscreen TikTok

Igranje sa detetom su trenuci ispunjeni srećom, kvalitetnim povezivanjem roditelja i deteta, kao i bezbrižnošću. Postoje i oni momenti "kratkih" i iznenadnih igara - kada decu zagolicamo, podignemo ili na slične načine iskažemo sreću i ljubav.

Međutim, dr Džej Mek Solter, koji često objavljuje savete i informativne sadržaje na društvenim mrežama, upozorio je roditelje da jedan takav, bezbrižan potez, može dovesti do određenih povreda.

Igra
foto: Shuterstock

Kada dete podižemo na određeni način, može doći do toga da ligament "isklizne" između lakatnog zgloba i druge dve kosti, što se često dešava kod dece koja se razvijaju. Kako je napisao dr Solter, više od 80 odsto dece koja mu dolaze u ordinaciju su uzrasta između jedne i tri godine.

- Tate najviše vole ovaj način igranja. Uhvate decu za zglobove ruku i počnu da ih ljuljaju ili ih vrte. Okreću se tako sa njima, što rasteže dečje ruke, koje se tek razvijaju i jačaju.

Deca se naizgled odlično zabavljaju, sve dok se glava radijalne kosti ne iščaši - upozorava on.

@dr.jmack Nursemaid’s elbow (aka radial head subluxation) affects over 20,000 children per year in the US with over 80% of those patients being between the ages of 1 and 3. #emergencymedicine #pediatrics #medschool #nursingschool #nursepractitioner #physicianassistant ♬ original sound - Dr.JMack | ER Doctor

Doktor je rekao da je jednom svojoj dvogodišnjoj ćerki upravo tako povredio lakat, kada ju je ščepao za zglob kako ne bi pala niz stepenice.

- Dobra vest je da sam ga vratio na mesto - našalio se on.

Stil / Ona.telegraf.rs

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs