Život porodice sa 8 tigrova u kući frapira: Jeli su zajedno s njima, kupali se u bazenu, a posle ovoga su svi zanemeli

Porodica iz Brazila prvo je učinila ogromno dobro delo, a onda se njihov život promenio iz korena

Porodica
11:22h
Život porodice sa 8 tigrova u kući frapira: Jeli su zajedno s njima, kupali se u bazenu, a posle ovoga su svi zanemeli
Foto: Printscreen Youtube - truly

Eri Markes Borges iz Brazila bio je zgoržen kada je video kako je tigrica Nejara bila tretirana u cirkucu. Dresirana da hoda po kanapu publiku je oduševljavala, a čim bi je sklonili sa scene, zaposleni koji su radili sa njom tretirali su je - užasno. Nije mogao da izbaci iz glave prizore koji su mu slomili srce i odlučio je još 2005. godine da je udomi i pruži joj adekvatnu negu.

- Ljudi potcenjuju koliko su divlje životinje moćne. Sibirski tigar može skočiti do 16 stopa u vazduh i trčati neverovatno brzo. Samo jedan udarac njegovom šapom može da nanese smrtonosne povrede. Čak i ako tigar želi da te poljubi u lice, njegov jezik je tako oštar kao brusni papir. Kada te liže, ostaviće crveni trag na tvojoj koži. Ako čak i moj kućni ljubimac može ponekad da me uhvati za ruku i ugrize, onda zamislite šta tigar može da uradi u deliću sekunde. Nije pripitomljen i uvek će biti divlji. Ta porodica svakodnevno rizikuje svoje živote - bio je samo jedan od komentara kada je vest odjeknula u medijima.

Boriges, Porodica Boriges
foto: Printscreen Youtube - truly

Komšije su bile šokirane i preplašene kada je porodica Borges odlučila da za kučnog ljubimca ima ni manje, ni više, nego ovu opasnu životinju. Međutim, tigrica je postala veoma brzo ravnopravni član porodice i niko od ukućana nije zazirao od nje. Naprotiv, hranili su je, mazili, trenirali.

Porodica je isticala da uživa sa svojim neobičnim ljubimcem kao i da je ona divna, a ne divlja životinja. Nikada nije pokazala znake agresivnosti, redovno ruča za stolom, a voli i da pliva u bazenu. Malo ko bi pomislio da je ovako nešto moguće. Ono što je najviše sve iznenadilo je njen odnos prema deci, oni je jašu, igraju se sa njom, dok bi se ona tada obično umirlila i uživala.

1 / 7 Foto: Printscreen Youtube - truly

Njihova ljubav prema ovoj vrsti mačaka je postala toliko velika da su na kraju živeli sa osam tigrova i dva lava u Maringi. A onda su naišli sudski problemi...

Naime, iako su imali dozvolu za držanje te vrste životinja, brazilske vlasti su tvrdile da ih ilegalno razmnožavaju, te je nastupila sudska bitka za oduzimanje velikih mačaka.

Po odluci suda u Brazila ovi tigrovi su odvedeni u "Zoologicos" 2019. godine i odvojeni su bili jedan od drugog. Međutim, Eri nije odusto od želje da napravi utočište za svojih osam ljubimaca.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs