Sandra se godinama kupala i spavala sa šimpanzom ne sluteći šta će je snaći: Od užasa se ni danas nije oporavila

Žena koja je udomila šimpanzu nije ni slutila šta će je snaći nekoliko godina kasnije.

Lifestyle
18:30h
Sandra se godinama kupala i spavala sa šimpanzom ne sluteći šta će je snaći: Od užasa se ni danas nije oporavila
Foto: Printscreen Youtube

Sandra Herold je bila žena koja je nekada imala sve: porodicu, odanog muža, uspešne poslove i šimpanzu ljubimca koji ju je voleo. Kada je dovela šimpanzu u kuću, nije ni slutila da će joj napraviti pakao od života.

Sandra Herold je 14 godina odgajala svoju šimpanzu Trevisa kao sina, častila ga najboljom hranom, oblačila ga u ljudsku odeću i čak ga je naučila da vozi bicikl. Ali njena ljubav prema Travisu nastavila bi da je proganja na mnogo načina.

Kao prvo, popunio je rupu koja je ostala u njenom srcu nakon tragične smrti njenog muža i ćerke. S druge strane, njegova prava divlja priroda pokazala se na surov način, kada je 2009. godine brutalno napao njenu prijateljicu Čarlu Neš i unakazio joj lice.

Sandra Herold
foto: Printscreen Youtube/ CNN

Sandra je šimpanzu kupila 1995. godine za 50.000 dolara i pružila mu sve. Odgajala ga je kao da joj je sin.

Travis se nije razdvajao do Sandre, prateći je svuda. Pojavljivao se čak i u emisijama, a ubrzo je postao lokalna slavna ličnost koju je voleo ceo komšiluk. Sandra je Travisa oblačila u ljudsku odeću, naučila ga da pere zube, pa čak i da vozi bicikl.

Nakon što je Sandra tragično izgubila ćerku i muža, ostao joj je samo kućni ljubimac u kojem je našla utehu.

"Dok ne jedeš sa šimpanzom i ne okupaš se sa šimpanzom, ne poznaješ šimapanzu", rekla je Sandra koja je čak i spavala sa njim.

Sandra je obnovila kontakt sa starom prijateljicom koja je ubrzo došla da živi kod nje. Naredne četiri godine su živele i radile zajedno brinući o šimpanzi. Sandra je primetila da je šimpanza često uznemirena, te je počela da mu sipa lekove za smirenje u čaj.

Kada je šimpanza iskočila iz Sandrinog auta, ona je pozvala prijateljcu da joj pomogne da ga smire. Međutim, Travis je udario Čarlu Neš, a zatim je počeo da je žestoko grebe, kidajući joj lice i telo.

Sandra Herold je navodno zgrabila lopatu i udarila Travisa po glavi kako bi pokušala da ga zaustavi, ali je on nastavio napad. Sandra je mahnito utrčala u kuću da zgrabi mesarski nož i vratila se i zatekla Travisa kako kida razne delove tela sa njene drugarice. Sandra je zabila nož u leđa šimpanzi koju je smatrala sinom.

"Gledao me je kao: 'Mama, šta si to uradila?'", prisećala se kasnije.

Policija je usmrtila šimpanzu na licu mesta, a Sandrina prijateljica imala je niz estetskih intervencija kako bi se vratila u normalu.

Na kraju je Sandra Herold pronašla drugu šimpanzu, da popuni Travisovo mesto u njenom srcu. Shvativši da ne može da ga odvede kući u Konektikat, platila je drugom prijatelju da se brine o šimpanzi i posećivala ga van države.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs