ČEGA SU SE SVE ODREKLE ŽENE UDATE U KRALJEVSKU PORODICU: Njoj je život težak kao crna zemlja, ali ne prestaje da ŠOKIRA

Život u kraljevskoj porodici damam donosi brojne privilegije, ali i teret koji je nekada pretežak za njihova leđa.

Porodica
14:51h Autor:
ČEGA SU SE SVE ODREKLE ŽENE UDATE U KRALJEVSKU PORODICU: Njoj je život težak kao crna zemlja, ali ne prestaje da ŠOKIRA
Kraljevska porodica, Foto: AP / Paul Grover

Kraljevska porodica je danima i žiži javnosti zbog lošeg zdravstvenog stanja brojnih članova. Naime, prvo je objavljeno da je Kejt Midlton imala operaciju abdomena, potom da Sara Fergunson ponovo vodi bitku sa rakom, a onda je svetom odjeknula vest da i kralj Čarls III ima karcinom.

Princ Hari je odmah doleteo uz Amerike, kako bi obišao bolesnog oca, a posle razgovora koji je trajao svega 45 minuta, prenoćio je u hotelu i odmah se vratio kod Megan.

Iako je svima zapalo za oko da se Harijeva supruga uopšte nije oglašavala povodom novonastale situacije, ovaj intrigantni par je opet uspeo da šokira javnost.

Iznenadili su sve pokretanjem novog sajta Sussex.com. Pre toga su koristili: SussexRoyal.com, koji su pokrenuli 2020. ubrzo nakon što su doneli odluku da napuste funkcije viših članova britanske kraljevske porodice.

Megan Markl
foto: Geoffrey Swaine / Shutterstock Editorial / Profimedia

Grandiozno je naslovljen kao „Predstavništvo princa Harija i Megan, vojvode i vojvotkinje od Saseksa" (The Office of Prince Harry and Meghan, the Duke and Duchess of Sussex), a koristi i grb koji liči na kraljevski.

I dok su Britanci zabrinuti za kraljevo zdravlje, kao i za stanje ostalih članova porodice, čini se da Megan i Hari ne mare mnogo, komentar je koji se najčešće može čuti u tamošnjoj javnosti.

Cela ova situacija ponovo je aktivirala i priče o prošlosti u kojima se traži razlog njihovog takvog postupanja. Te se postavlja pitanje, da li zaista žene koje se udaju u kraljevsku porodicu zaista moraju da se odreknu mnogih stvari?

Evo kako su prošle četiri dame o kojima se najviše priča i piše!

Kejt Midlton

Studentkinja umetnosti, žena iz naroda, žena bez kraljevske krvi dobila je ne tako laskav nadimak "Čekajuća Kejt". Naime, Kejt je godinama čekala da princ Vilijam dobije dopuštenje da je veri. Ona je godinama stajala uz njega, cela njena porodica pažljivo je promatrana dok nisu prošli test.

Test pod naslovom: "Da li ste dostojni da budete povezani sa kraljevskom porodicom?" je uspešno položen, i Kejt je dobila Dajanin prsten. Kakav teret! Naslediti ženu kao što je princeza Dajana.

Kejt Midlton
foto: I-Images / Zuma Press / Profimedia

Kamila Parker

Sve što je Kamila htela još od svoje dvadeset i pete godine je da bude sa Čarlsom. Iako ju je prosio, svesna da neće biti prihvaćena, Kamila tri puta odbija tadašnjeg princa. Udaje se za drugog, rađa mu decu, ali tiha patnja za Čarlsom ostaje. Nakon što nije mogla da se odupre ljubavi, nosi težak teret ljubavnice princa Čarlsa. Nakon smrti princeze Dajane, glavni krivac postaje upravo Kamila Parker.

Godinama je ovaj žig bio urezan pored njenog imena, da bi tek danas, u poznim godinama Kamila bila priznata i poštovana, tek kada joj je nakon godina "testiranja" i pomnog posmatranja odobreno da nosi titulu "kraljice supruge".

Kamila Parker
foto: Victoria Jones-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Sara Ferguson

Ako mislite da Megan prolazi kroz "pakao" , treba da čujete za sudbinu Sare Ferguson, vojvotkinje od Jorka. Žena posrnulog princa Endrua već punih 30 godina "okajava svoje grehe". Naime, Sara je javno prevarila princa Endrua, a onda se upetljala u finansijske probleme koje je sama kraljica morala da rešava.

Biti žena u kraljveskoj porodici ima svojih prednosti, ali i mana. Teret je ogroman, a po tome kako se koja od navedenih dama "snašla" govori nam samo o tome koliko je bila upoznata sa time šta je čeka kad jednom uđe u kraljevsku porodicu.

Sara Ferguson
foto: Profimedia

Megan Markl

Glumica kojoj Britanija ne može oprostiti intervju sa Oprom. Od tog momenta pa na dalje, šta god je uradila u svetu je okarakterisano kao licemerstvo.

Šta god da uradi princ Hari - bilo da kaže nešto protiv oca ili brata, ili da sklopi novi posao -"kriva" je Megan. Njeni govori su burno propraćeni i pomno analizirani širom sveta. Svaka njena reč se vaga. Svaka njena reč za mnoge ima dvostruko značenje.

1 / 6 Foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs