IMA POKVARENIH DUŠA, UMRLA JE, A NISU SE NI NADVIRILE: 3 ćerke obmanule majku na JEZIV NAČIN, pa ih gorka sudbina stigla

Majci su ćerke uzele sve pare i ostavile je na ulici, samo korist ih je interesovala, a onda ju je Rajka Lekić spasla i podarila miran život do smrti.

Porodica
00:05h Autor:
IMA POKVARENIH DUŠA, UMRLA JE, A NISU SE NI NADVIRILE: 3 ćerke obmanule majku na JEZIV NAČIN, pa ih gorka sudbina stigla
Rajka Lekić, Foto: Printscreen Youtube - ALEN AVDIĆ

Bosanka Rajka Lekić iz Donjeg Vakufa u osamdesetim godinama, sa štapom u ruci, čuva životinje od kojih mnogo mlađi beže. Ceo život se borila da stvori sebi nešto u šta može da se uzda. Uprkos zdravstvenim problemima, i sudbini koja je nije mazi, uvak nađe razlog za osmeh. Majka četvoro dece živi u planinskiom kraju punom vukova i medveda, ali za nju prepreka nema.

- Imam 17 koza, pred zimu pola prodam, da imam ostatak da prehranim i tako svake godine. Herpes po kolenima i leđima me muči. Imam i tumor, sve se sastalo, dabogda nestalo. Ne može se iz ove kože u drugu - priča ova neverovatna žena, šaleći se na svoj račun.

Iako nije mogla ni da nasluti ni u snu da su njene rođene sestre bile u stanju da obmanu njihovu majku, upravo takva situacija je zadesila.

- Ima pokvarenih duša. U mene je mati nas pet imala. Za jedan dan su joj umrli sin od osam godina i otac. Napatila se sa nama. Kada je postala nemoćna, imala je ušteđenih 7.500 hiljada maraka. Sestre su je zvale kod njih i čim su dobile ključ, pare su uzele. Onda su htele da kreče, pa joj izbacile sa cekerom. Dovela sam je kod mene, plašila se šta će joj reći moj muž Ilija. Svi su je prihvatili. Umrla je kod mene, nisu se ni nadvirile - priča Rajka kroz uzdah.

Rajka Lekić
foto: Printscreen Youtube - ALEN AVDIĆ

Ostalo je iza nje dve krave, troje teladi, 13 ovaca i novac.

- Kad su sve to potrošile, izbacile su je, ali na fin način, jer su kao htele da renoviraju. Eto kakvih duša ima. Dok ima koristi, svi hoće, kad nema - ništa. Dve su mi sestre umrle, ostala je najmlađa, koja je najbolesnija. Brinem o njoj koliko mogu. Nije im doneo sreću taj novac, samo smo se razrodile.

Dodaje da su sve okolne kuće u selu izgrađene na njihovoj zemlji, ali je nje muž, gazda kuće, rasprodavao svaku parcelu koju mu je neko zatražio.

- Pomagao je svoje, a oni su mu "fino" vratili. Izdržavao je i oca, i majku. Sve što odgaji, proda i pare njima. Bila je tu mnogo neslaganja i nepravde. Na kraju sam ih sve izmirila - objašnjava Rajka.

Rajka Lekić
foto: Printscreen Youtube - ALEN AVDIĆ

Žao joj je da zatvori štalu, iako ima sve manje snage.

- Ujutru ustajem četvoronoške, koliko me sve boli, ali koze mene održavaju u životu i ja njih. Snalazimo se, moj čovek ima i malo penzije i tako.

Međutim, koliko ima veliko srce, govori u činjenica da i poznim godinama i krhkog zdrava brine i od gluvonemoj sestri.

- Bile su je uzele one tri sestre, i kad su iskoristili i njeno imanje, dali je u dom. Kada sam to čula, otišla sam po nju i dovela je kod nje. Nije moglo srce da mi izdrži. Bila je skroz iskopnela, mislila sam da će pravo u grob. Oporavila se, ali sad neće da me sluša, sakupila je 15 mačaka, nisam nigde videla da neko tako voli mačke - opet sa osmehom priča Rajka, koja nije izgubila volju za životom ni posle svega što ju je snašlo, a sada je najviše usrećuje da pomogne svojoj deci koliko može.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs