NAJTUŽNIJA PESMA NA NAŠOJ ESTRADI: Majka ju je posvetila pokojnom sinu, pa ubrzo za njim i ona oči sklopila

Smatra se jednom od najtužnijih pesama na našoj estradi i krije dubok bol

Porodica
NAJTUŽNIJA PESMA NA NAŠOJ ESTRADI: Majka ju je posvetila pokojnom sinu, pa ubrzo za njim i ona oči sklopila
Ana Nikolić, Foto: preentscreen/Youtube

Tekstopisac Marina Tucaković preminula je 19. septembra 2021. godine, tada je izgubila životnu bitku nakon duge borbe sa teškom bolešću.

Nepisano pravilo jugoslovenske muzike, a i kasnije bilo je ''ako želiš hit pesmu, pozovi Marinu Tucaković'', a kako je napisala preko 4.000 pesama važila je za najvećeg hitmejkera.

Marina Tucaković
foto: Luka Šarac

Mnogo se pričalo i o tome kome su posvećene Marinine pesme, a posebnu pažnju izazavala je dirljiva balada “Hiljadu nula”, na abumu "Original" Nataše Bekvalac.

Zaslužna je za karijere mnogih pevača i pevačica, za lagodne živote koje su brojne zvezde, zahvaljujući njenim hitovima, izgradili i stvorili. Jedna od onih koja je Marini bila posebno draga je Ana Nikolić kojoj je napisala pesmu "Mišo moj" posvećenu svom preminulom sinu Milošu.

Ona je dodala da je jedina pesma koju je posvetila sinu zapravo “Mišo moj” koju je snimila Ana Nikolić.

- Pesmu sam pisala u svom najtežem životnom periodu. Dugo sam razmišljala ko bi mogao ove snažne emocije da prenese publici, a onda je izbor pao na Anu Nikolić .

Podsećamo, Miloš Radulović, sin Marine Tucaković i Aleksandra Radulovića Fute preminuo je u decembru 2008. godine, a 21. decembra 2022. preminuo je i njen stariji sin tekstopisac Milan Laća Radulović.

Kako je Ana jednom prilikom otkrila, Marina joj je otvoreno govorila šta misli i uvek joj je davala dobre savete. Za pesmu "Bilo je lepo", za koju je Tucakovićeva radila tekst, Nikolićeva je želela da napravi promenu:

- U početku sam bila malo nepoverljiva. Kad sam pričala sa Marinom pitam je da se malo "čačne" tekst, a ona mi kaže: "Šta da se čačne, bre?! Pa, ovo je, bre, biser! Poslušaj me jednom u životu, nemoj da si guska ceo život!" - otkrila je Ana.

Ova pesma, iako jedna od najtužnijih na našoj estradi, postala je vanvremenski hit.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs