OD DANICE NIKO NE ZNA BOLJE DA OTPEVA "VESELI SE SRPSKI RODE": Živi kao popadija i uzorna mama, al je bila meta skandala

Danica Crnogorčević nikad iskrenije govorila o svom privatnom životu i porodici koju je zasnovala sa đakonom Ivanom Crnogorčevićem

Celebrities
13:33h
OD DANICE NIKO NE ZNA BOLJE DA OTPEVA "VESELI SE SRPSKI RODE": Živi kao popadija i uzorna mama, al je bila meta skandala
Danica Crnogorčević, Foto: preentscreen/Youtube

Danica Crnogorčević se i ranije proslavila svojim pesmama, ali se sada najviše izdvaja sa hitom "Veseli se, srpski rode", koji je himna svih sportskih slavlja i događaja.

Peva Danica i druge „rodoljubne“ pesme, a ne uzdržava se ni od toga da komentariše nacionalna pitanja. Naravno, iz svog ugla – uzorne supruge, mlade majke četvoro dece, velike pravoslavne vernice.

Biografija Danice Crnogorčević

Danica Crnogorčević rođena je u Baru 1993. godine, a devojačko prezime joj je Nikić. Udata je za Ivana Crnogorčevića, đakona Crkve Svetog Đorđa pod Goricom u Podgorici, imaju troje dece.

Na pitanje šta joj je nabolja odluka u životu, spremno odgovara: „To što sam mlada postala majka, i što mlada već imam troje dece. To je najveće bogatstvo koje mladi treba da steknu što ranije, a ne da čekaju da se „nažive”. A odluka je svakako bila udaja za mog supruga i naše ljubavi, koja se temelji prvenstveno na ljubavi prema Gospodu“, rekla je Danica, a preneo Red portal.

Ipak, ponosno ističe i da je paralelno uspela da izgradi i karijeru.

Danica Crnogorčević
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Vikipedija piše da je diplomirala istoriju umetnosti, a da je za duhovnu muziku počela da se zanima još na časovima veronauke u osnovnoj školi u Ulcinju. Srednju muzičku školu završila je u Beogradu i, kako se ističe, „dve godine za redom osvajala je specijalno prvo mesto kao solista na državnom takmičenju “Zlatna Sirena” u Beogradu“. Danica se bavila i glumom, a završila je školu glume u pozorištu “Duško Radović”, takođe u Beogradu.

Kada se preselila u Bar krajem 2009. godine upisala je gimnaziju “Niko Rolović”, a pevala je u horu “Antivari musica” i etno grupi “ZORA”.

Prvi solo album duhovne muzike pod naslovom „Gospode dođi“ objavila je 2018, kako se ističe, uz podršku i blagoslov manastira Ostrog. Pesma „Veseli se srpski rode“ koja je postala je nezvanična himna litija za odbranu pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori, objavljena je na Vidovdan 2020.

U leto 2020. objavila je pesmu „Pravoslavlje Crnom Gorom blista“ koju je takođe uradila zajedno sa suprugom Ivanom, a na njenom Youtube kanalu ćete kao najsvežiji „hit“ bračnog para Crnogorčević naći pesmu „Ođe me kopajte“.

Našla se na meti kritika

Pevačica Danica Crnogorčević nedavno se našla na meti kritika nakon što je otpevala svoju verziju crnogorske himne.

Naime, ona je numeru izvela nešto drugačijim tekstom koji govori o zajedničkoj junačkoj prošlosti i bratstvu Srbije i Crne Gore.

U izmenjenom tekstu koji je Danica pevala, nije bilo uvredljivih delova koji se tiču crnogorske nacije, pa je pevačica etno muzike u spornoj i izmenjenoj verziji otpevala “jedina si za slobodu ti ostala srpskom rodu”.

Kasnije se tim povodom oglasila i sama Danica.

„Meni je drago što se naš narod nakon svega ujedinio. Kada su me svi mediji pitali vezano za to, rekla sam da ne želim da dajem izjave. To su poslednji politički trzaji. Videli su da njih nigde nema i da gube konce. Ja tu himnu izvodim više od pet godina, a oni su se tek sada aktivirali“, odgovarila je Danica za „Blic“ i objasnila da verzija numere koju je otpevala postoji još iz 1863. i 1864. godine:

„Ta numera je iz 1863. i 1864. godine. Postoje pisani arhivski tragovi, rukom pisani stihovi himne. Nisam ništa izmislila, niti sam dodala strofe. Te strofe su postojale mnogo pre nas svih.“

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs