"SIN JE NAŠAO ŽENU SVOG ŽIVOTA, A ONDA SAM SAZNALA DA JE STARIJA OD MENE": Svekrva zanemela od ŠOKA kad je videla SNAJU

Sin je našao devojku stariju od svoje majke, a kad ju je predstavio roditeljima, zanemeli su od šoka.

Porodica
Autor:
"SIN JE NAŠAO ŽENU SVOG ŽIVOTA, A ONDA SAM SAZNALA DA JE STARIJA OD MENE": Svekrva zanemela od ŠOKA kad je videla SNAJU
Foto: Shutterstock

Kada je reč o ljubavnim parovima, razlika u godinama tumači se na dva načina. Ako je muškarac bitno stariji, društvo će podignuti obrvu, no u konačnici će ga potapšati po ramenu i pohvaliti zbog ljubavnog uspeha.

Međutim, pitanje je kako će roditelji, odnosno porodica prihvatiti celu situaciju. jedna žena našla se u takvoj situaciji, te se požalila na svog sina koji je našao ženu koja je starija čak i od nje.

Devojka, Žena, Bračni par, Par
foto: Shutterstock

Kako da ga prizovem pameti?

"Uvek sam bila bliska sa sinom, ali sada smo se udaljili. Oni ima 26 godina. Preselio se u Singapur, ali redovito se čujemo preko Skypea. Pre par nedelja je meni i suprugu rekao da je upoznao nekoga i bili smo presrećni. Rekao nam je da je bila udata i da ima sina."

"Očekivali smo da je starija od njega, no kada smo je videli na Skypeu, rekla nam je da ima 44 godine, a njen sin je samo 4 godine mlađi od našeg sina. Ona mu doslovno može biti majka. Bili smo pristojni, no sina smo kasnije pitali u čemu je stvar. Naljutio se i rekao je da je to njegova stvar s kim će biti u vezi. Rekao nam je da ne guramo nos u njegov život. Nesrećna sam i želim sina prizvati pameti, ali strah me je da ću ga samo još više udaljiti. Šta da radim?", napisala je nesrećna žena u pismu za Miror.

Dovoljno je star za vlastite odluke i greške

Mirrorova kolumnistkinja Kolin na ovo je pismo odgovorila u nekoliko rečenica: "Vaš sin je u pravu, prestanite se mešati. On ima 26, a ne 16 godina. Dovoljno je odrastao da sam sebi odabere devojku i pravi vlastite greške. Možda je ta žena sjajna, stvorena za njega – kakve veze imaju njene godine? Ako je voli, a vi je kritikujete, samo ćete ga oterati od sebe.

Ionako je već dovoljno daleko u drugoj zemlji i ako prestane komunicirati s vama putem Skpypea, ne možete mu pokucati na vrata s vlastitim zahtevima i očekivanjima. Niko nije vredan toga da izgubite sina pa mu, umesto popovanja, kažite: "Malo nas je iznenadila ta razlika u godinama. Ali ako si srećan, a ona je dobra prema tebi, i mi smo srećni." Ta razlika u godinama će s vremenom biti sve vidljivija, no i drugi parovi su je srećno prevladali. A ako je ne uspeju prevladati, samo mu nemojte govoriti – rekli smo ti!"

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs