BILA SAM U BRAKU 37 GODINA, A ONDA SAM SE ZALJUBILA U NAJBOLJU DRUGARICU: Ono što sam posle doživela je čist pakao

Bila je moja najbolja prijateljica, a ja sam bila jaka na osećanjima, ali ne i na rečima

Ljubav
Autor:
BILA SAM U BRAKU 37 GODINA, A ONDA SAM SE ZALJUBILA U NAJBOLJU DRUGARICU: Ono što sam posle doživela je čist pakao
Kako sam se zaljubila u najbolju drugaricu?, Foto: Printscreen/Instagram

"Imala sam 64 godine kada sam duboko udahnula i razvela se od muža sa kojim sam živela 37 godina. Zaljubila sam se u ženu i odlučila da život promenim iz korena.

Razvod me oslobodio i da parafraziram Elenor Ruzvelt - uradila sam ono što nisam smela da radim, a zauzvrat sam dobila izlaznu kartu za slobodu.

To nije bila samo sloboda od ustajalog braka, već sloboda da živim onako kako sam oduvek želela. Sloboda da ojačam i postanem moćna.

Predugo sam živela u senci tuđih očekivanja, sopstvenih strahova i ograničenja...

Čak sam napisala knjigu "Budi moćna: Pronađi svoju snagu u bilo kom životnom dobu" koja je postala bestseler. Ali dok sam pisala tu knjigu shvatila sam da se sa mnom nešto čudno dešava.

Moja prijateljica Lili bila je uz mene tokom čitavog procesa pisanja knjige, pomažući mi da izrazim svoja osećanja. Zaljubila sam se u život, dok sam se nepovratno zaljubljivala u Lili. Osećanja su mi bila jaka, ali ne i reči.

Liz hilard
foto: Printscreen/Instagram

Ali da se vratim na početak: imam ćerku koja mi je najveća podrška, ali i najodanija prijateljica. Međutim, jednu tajnu nikad sa njom nisam mogla da podelima: da njen tata i ja nemamo brak pun ljubavi. To nisam smela da joj otkrijem. Osećala sam se da je moj posao da je štitim od tog saznanja, kako bi ona mogla da nađe svoju ljubav i svoju sreću.

Moja ćerka je našla ljubav svog života i odlučila da se preseli u drugu državu. Ja sam tada otvorila fitnes studio kako bih se zaokupila drugim stvarima.

Bila je to 2012. godina i Lili je ušla u studio na prvi čas fitnesa. Moja ćerka je primetila Lili kasnije na fitnesu i predložila mi da je zaposlimo kao instruktorku.

To je bio početak snažnog prijateljstva između nas troje. Putovale smo i radile zajedno, nas tri. Kao prijateljice i porodica.

Lili je bila moja zaposlena i 26 godina mlađa od mene, pa je bilo prirodno što mi je toliko teško da i njoj i sebi priznam osećanja.

Kada me je jednog dana prijateljski zagrlila, shvatila sam da prema njoj osećam veliku privlačnost.

Tu noć sam pozvala Lili da izađemo na večeru. Sedeći na terasi jednog restorana rekla sam joj da je volim na neki novi način koji ne mogu da objasnim.

Ubrzo nakon te noći počeli smo da istražujemo užitke nepoznate strasti i ljubavi. U isto vreme smo obe bile zarobljene u brakovima koji su čekali na razvod.

S jedne strane bile smo presrećne što smo se našle, a s druge prestrašene zbog toga kako će naše porodice to da prihvate.

Kada su svi saznali da smo se obe razvele u isto vreme, a pri tome smo bile nerazdvojne malo ko nije shvatio da su 2 i 2 jednako 4.

Ali moj bivši muž se tu pokazao kao veliki heroj koji je prihvatio mene i Lili i našu novu ljubav.

Zbog toga kako je to uradio, voleću ga do kraja života.

Što se tiče naše ćerke, ona je bila prestrašena našim razvodom, ali s druge strane je videla da se nas dvoje i dalje poštujemo i volimo pa joj nije toliko teško palo to sve.

Ali kada je saznala za moju ljubav prema Lili, osećala se prevarenom. To što sam je povredila na takav način je jedino za čim žalim u životu.

Vremenom, odnosi između mene i ćerke su se stabilizovali, mada problem još uvek postoji. Ali naš odnos gradimo ponovo iz dana u dan.

Lili i ja smo sada venčane i nikad srećnije. "

(Autor: Liz Hilliard, huffingtonpost )

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs