MALO KO ZNA DA JE OTAC VUKA KOSTIĆA BIO LEGENDARNI SRBIN I VELIKI ŠMEKER: Koliko ga je narod voleo jasno govori 1 STVAR

Otac Vuka Kostića je čuveni Srbin - Mihajlo Pljaka Kostić koji je šarmirao sve talentom i zabavnim karakterom!

Porodica
06:21h Autor:
MALO KO ZNA DA JE OTAC VUKA KOSTIĆA BIO LEGENDARNI SRBIN I VELIKI ŠMEKER: Koliko ga je narod voleo jasno govori 1 STVAR
Otac Vuka Kostića je čuveni Srbin, Foto: ATA Images

Vuk Kostić je jedna od najtalentovanijih glumaca nove generacije na srpskoj glumačkoj sceni. Njegova izvanredna interpretacija različitih uloga i posvećenostdoneli su mu veliku popularnost. Međutim, osim što je sjajan na daskama koje život znače, i njegova harizma je neosporiva. A upravo šmekerski stvar nasledio je od svog oca - čuvenog Mihajla Kostića Pljake.

Naime, Vuk je karijeru započeo još tokom detinjstva, kada je igrao u pozorištu i televiziji. Prvi put je privukao pažnju publike svojom maestralnom ulogom u kultnom filmu "Rane" iz 1998. godine, a potom su se nizale brojne uspešne role, od kojih je A zanat je učio od najboljih!

Vuk Kostić
foto: Kurir / Marina Lopičić

Naime, njegov tata Mihajlo Pljaka Kostić bio je velika zvezda Jugoslavije. Ova glumačka legenda iza sebe je ostavila brojne uloge koje ga čuvaju od zaborava, a koliko je bio voljen, cenjen i poštovan govori i činjenica da je posle smrti "dobio" čak dve ulice u Beogradu: u Zemunu (Pljakina ulica) i na Zvezdari (Ulica Mihajla Pljake Kostića).

Pljaka je rođen 21. novembra 1933. godine u Prokuplju. Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a sa Ljubom Tadićem igrao je u kultnoj predstavi Žan Pol Sartra „Prljave ruke“.

Karijeru na filmskom platnu započeo je 1957. ulogom tabadžije u ostvarenju “Subotom uveče”, a poslednju ulogu odigrao je kao Milutin Nedić u seriji “Đeneral Milan Nedić” (1999). Mihajla pamtimo i kao Pavla iz “Povratka otpisanih”, po filmu “Ljubičice”, a bio je, između ostalog, i šef obezbeđenja u “Sivom domu”.

Mihajlo Kostić
foto: Printscreen Youtube

Takođe, svoj doprinos je dao i jednoj od naših najomiljenijih serija "Srećni ljudi". Mada, retko ko je primetio da je ulogu upravnika kafilerije, u koju dolaze Vukašin Golubović i Neca kako bi pronašli psa Simu, tumačio upravo Pljaka.

Svi koji su poznavali Mihajla tvrde da Vuk umnogome podseća na njega, posebno po fizičkom izgledu. Njegov drugi sin Nestor, sa druge strane, nije krenuo očevim stopama i ne bavi se javnim poslom.

Nestor Kostić
foto: Printscreen Facebook story / Nestor Kostić

Pljaka je preminuo u 2001. nakon duge borbe sa leukemijom u svojoj 67. godini života.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs