SVE ŠTO SAM IMAO DAO SAM ĆERKAMA, A SAD U STAROSTI NEĆE DA ME POGLEDAJU: Preselile se u Ameriku i neće da čuju za mene

Ispovest čoveka kojeg su ćerke ostavile u starosti lomi srca i tera nas da se dobro zamislimo.

Porodica
16:07h Autor:
SVE ŠTO SAM IMAO DAO SAM ĆERKAMA, A SAD U STAROSTI NEĆE DA ME POGLEDAJU: Preselile se u Ameriku i neće da čuju za mene
Foto: Ilustracija / Thinkstock

Esad (69) je živeo za svoje ćerke, ulagao u njihovo školovanje, svakoj upriličio venčanje, a na kraju su se preselili u inostranstvo i blokirali ga na svim kanalima komunikacije. Kao otac i deda, danas pati u bolnoj samoći.

"Imam 69 godina i živim sam. Sa svojom drugom suprugom živeo sam 36 godina, ali je, na moju veliku žalost, preminula od teške bolesti. Imala je rak u terminalnoj fazi. Borio sam se zajedno sa njom da joj spasem život, borba je trajala godinu dana, ali pomoći nije bilo", požalio se gospodin Esad, za Moje vrijeme.

mušaraca, deda
foto: Shutterstock

Tada je otkrio da se od prve žene razveo kada je njegova starija ćerka napunila pet, a mlađa tri godine. "Posle razvoda sam im pomogao da se školuju, na ime alimentacije sam za njih plaćao 50 odsto svojih mesečnih primanja. Napravio sam svadbu za sve. Oboje su dobili decu, a ja sam postao deda. Sve je bilo u redu dok mi dever, muž moje starije ćerke, nije predložio da se presele u američku državu Jutu", opisuje otac i deda Esad.

Pre deset godina prekinuo sve veze

Međutim, nisu se odselili samo starija ćerka, zet i njihova deca, već su se na tako drastičan korak odlučila i mlađa ćerka gospodina Esada, kao i njegova bivša supruga.

"Otkako se moja bivša supruga uselila kod njih, moje ćerke me više uopšte ne ontaktiraju. Ni telefonom, ni preko Fejsbuka, ni na Viberu. Jednostavno su me blokirali. I uložio sam u njih, svih tih godina, toliko truda i ljubavi! Sada sam ostao odsečen kao panj", grube su reči koje je gospodin Esad opisao da bi opisao svoju tugu.

Izgubio svu podršku

"Bilo je to 2013. godine kada sam od njih dobio poruku da sam za njih mrtav. Sad mi je neopisivo teško. Žao mi je što sa mojom drugom ženom, sada pokojnom, nismo mogli da imamo decu. Živeo sam sa njom izuzetno lepo i u slozi, zaljubljeno. Kada je umrla, izgubio sam najdražeg saputnika koji mi je bio sve u životu", požalio se on.

Pa ipak, završava svoje pismo, ne želi da živi u zloj krvi i želi svima najbolje. Nada se da će se njegove ćerke naći u ovoj tužnoj priči i pročitati poruku: "Da ste mi živi i zdravi, kao i moji prelepi unuci koje još nisam ni video. Neka vas dragi Bog nagradi zdravljem i srećom, a ja ću nastaviti da patim u samoći", bio je iskren Esad.

(Stil/ Moje vrijeme)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs