SIJAMSKE BLIZNAKINJE SU USPEŠNO RAZDVOJENE: Rođene su sa spojenim glavama, doktori su ih otpisali, evo kako izgledaju

Jedan od najređih slučajeva na svetu je ovaj, sijamske bliznakinje su rođene sa spojenim glavama i doktori su im davali male šanse da se razdvoje

Porodica
10:54h Autor:
SIJAMSKE BLIZNAKINJE SU USPEŠNO RAZDVOJENE: Rođene su sa spojenim glavama, doktori su ih otpisali, evo kako izgledaju
Sijamske bliznakinje, Foto: CHOP / Splash / Profimedia

Ovo dirljivo priča o redakom slučaju sijamskih bliznakinja koji su preživeli tešku operaciju razdvajanja, uprkos samo 2% šanse za uspeh, predstavlja jedinstvenu priču hrabrosti i snage jedne majke sa izazovima s kojima se i sada suočava.

Heather Dilejni, majka bliznakinja Ebi i Erin, saznala je u 11. nedelji trudnoće da nosi kraniopagus blizance, spojene na glavama, što je izuzetno retka i složena vrsta spojenosti. Iako je ta vest izazvala strah i strepnju, Heather i Rajli su odlučili da će se boriti i dati svojim devojčicama najbolju šansu za život.

Blizanci
foto: CHOP / Splash / Profimedia

Ebi i Erin rođene su u 30. nedelji trudnoće, teške samo 2 kilograma i 700 grama zajedno. Odmah nakon rođenja, smeštene su u jedinicu neonatalne intenzivne nege, gde su provele svoj prvi rođendan pre nego što su se podvrgle velikoj i rizičnoj proceduri razdvajanja lobanja u Dečjoj bolnici u Filadelfiji, u Pensilvaniji. Ova operacija bila je izuzetno kompleksna, a svaki korak je nosio visok rizik za zdravlje i život devojčica. Međutim, hrabrost i predanost tima lekara i medicinskih stručnjaka, zajedno sa podrškom roditelja, omogućili su da ova operacija bude uspešno obavljena.

Blizanci
foto: CHOP / Splash / Profimedia

Iako blizanke imaju poteškoće u razvoju, što je očekivano u ovako zahtevnim situacijama, Ebi i Erin napreduju kako se približavaju svom sedmom rođendanu. Heather i Rajli su ponosni na svoje devojčice koje su nedavno završile vrtić. Gledajući ih kako su završile taj deo životnog poglavlja, roditelji su ispunjeni ponosom i srećom. Heather, majka koja ostaje kod kuće, izražava neverovatnu zahvalnost i često razmišlja o tome koliko su srećni i blagosloveni što imaju ove predivne devojčice.

Sijamske bliznakinje
foto: preentscreen/Youtube

"Da, one imaju invaliditet i stvari kroz koje rade, ali su tako srećne. Gledajući ih kako "diplomiraju" u vrtiću, bilo je kao da sanjamo, rekla je Heder koja živi u Stejtsvilu u Severnoj Karolini. Još ne znamo šta mogu da postignu, tako da je nebo granica za njih."

Sijamske bliznakinje
foto: preentscreen/Youtube

Iako postoje izazovi koje moraju prevazići, Ebi i Erin su srećne i nasmejane. Roditelji naglašavaju koliko su im ove devojčice donijele radosti i ljubavi u život, i kako je svaki dan sa njima poseban. Heather kaže kako ne znaju šta budućnost donosi za Ebi i Erin, ali veruje da je nebo granica za njih. Njihova snaga, izdržljivost i hrabrost inspirišu sve oko sebe, dok ovu priču čini jedinstvenim primerom ljubavi i vere u bolje sutra.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs