SIN LANETA GUTOVIĆA JE OPASAN FRAJER I SAN SVAKE DAME: Vrlo je obrazovan, bavi se TEŠKIM POSLOM, a njoj je SPASAO ŽIVOT

Spasoje Gutović je na tatu sigurno nasledio neodoljiv šarm, ali i odvažnost da radi ono što voli!

Porodica
14:29h Autor:
SIN LANETA GUTOVIĆA JE OPASAN FRAJER I SAN SVAKE DAME: Vrlo je obrazovan, bavi se TEŠKIM POSLOM, a njoj je SPASAO ŽIVOT
Ko je sin Laneta Gutovića?, Foto: ATA Images

Milan Lane Gutović ostavio je neizbrisiv trag u srpskoj kinemotografiji, ali i na daskama koje život znače. Njegova dela i maestralna gluma ga čuvaju od zadorava. Osim sjajne karijere, i njegovo četvoro naslednika čuvaju uspomene na svog voljenog tatu. Naime, legendarni glumac je iz dva braka dobio ćerke Milicu i Nevenu i sinove Janka i Spasoja.

Svu decu je uspeo da izvezde na pravi put, a po hrabrosti se najviše izdvaja, čini se, Spasoje. Završio je arhitekturu, svoju porfesiju izuzetno voli i uvek se raduje radu na nekom novom projektu. Sa druge strane, veoma je komunikativan, nema strah od medija, te je upravo on u ime porodice davao intervjue, dok je glumac bio u bolnici i obaveštavao javnost o njegovom zdravstvenom stanju.

Lane Gutović, Spasoje Gutović
foto: ATA Images

Niko nije ostao imun ni na njegov oproštajni govor na očevoj sahrani, koji je bio protkan dubokim emocijama.

- Bila je čast odrastati uz Laneta i učiti od njega. Uvek je išao težim putem, a sada je otišao lakšim. Govorio je o ovom trenutku, hteo je da ode mirno, bez pompe, uz oca Sredoja, običan drveni krst, bez cveća, bez muzike. Hteo je da ode nevidljivo i mi smo mu tu želju ispunili, slava mu i hvala - istakao Spasoje.

Nekoliko meseci kasnije, zajedno sa bratom i sestrama izašao je na scenu Jugoslovenskog dramskog pozorišta da prime "Dobričin prsten", koji je posthumno dodeljen Lanetu Gutoviću.

Lane Gutović, Spasoje Gutović
foto: ATA Images

Spasoje Gutović, među prijateljima poznatiji kao "Paja" pored zanata koji ima u rukama, odlučio je da veći deo svoj slobodnog vremena posveti jednoj vrlo plemenitoj, ali izuzetno teškoj stvari - pomaže ljudima širom Srbije. Naime, Lanetov sin je godinama član Gorske službe spasavanja.

Spasoje Gutović
foto: Instagram printscreen/spasoje_g

I u samom Beogradu se našao svojevremeno u situaciji da ukaže prvu pomoć ženi na koju je, dok je hodala trotoarom na Trošarini, naleteo automobil u punoj brzini. U tom trenutku nije bio ni svestan da su joj je njegova odvažnost, stručnost i spretnost spasile život.

Spasoje Gutović
foto: Instagram printscreen/spasoje_g

− U Gorskoj službi smo naučeni da, ako nema lekara u blizini, preuzimamo komandu i dajemo zadatke. Dok sam počeo da vršim brzi "trauma pregled“ dao sam zadatak jednom od posmatrača da pozove Hitnu pomoć, drugom da ode do obližnje apoteke po gaze, a trećem da mi pomogne u skidanju jakne. Ipak je decembar, ne mogu se preko debele odeće videti sve povrede. Žena počinje da se guši usled krvarenja koje se pojavilo u ustima i tada je okrećem u bočni "koma položaj", što se kasnije ispostavlja kao ključni trenutak jer bi se ugušila – opisao je Spasoje krizni momenat.

Svake godine zajedno slave njen drugi rođendan.

− Probudila se posle petnaestak dana, imala je nekoliko operacija i ta saobraćajna nesreća joj je ostavila trajne posledice. Najveće zasluge pripadaju hirurgu Marku Todoroviću, koji je vodio njen oporavak. NJen suprug je sa mnom stupio u kontakt, a kasnije i ona sama, da bi mi zahvalili. Postali smo prijatelji i svakog 9. decembra slavimo njen drugi rođendan – istakao je ovaj neverovatan mladić.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs