NEPONOVLJIVI LANE

OVAKO JE LANE GUTOVIĆ "VADIO MAST" KOLEGAMA: Vi ste nešto pogrešili, ja danas nemam snimanje, javila mi je Ruža!

Danas nas je napustio jedan od najvećih dramskih umetnika, ali i čovek velikog duha i besprekornog smisla za humor.

Celebrities
20:15h Autor:
OVAKO JE LANE GUTOVIĆ "VADIO MAST" KOLEGAMA: Vi ste nešto pogrešili, ja danas nemam snimanje, javila mi je Ruža!
Foto: Kurir Arhiva

Milan Lane Gutović preminuo je danas u Beogradu u 75. godini, nakon kraće bolesti. Od velikana srpskog glumišta opraštaju se i kolege i poštovaoci na društvenim mrežama.

Laneta Gutovića pamtićemo po ogromnom talentu i maestralnim ulogama.

Jedna od onih koja je obeležila njegovu karijeru jeste uloga Srećka Šojića u filmskom serjijalu "Tesna koža" i seriji "Bela Lađa", a veliku slavu stekao je i ulogom Dragoslava Jakovljevića u seriji "Otvorena vrata".

Prva veća rola na velikom platnu bila je uloga Pinkija u filmu "Bekstvo", a glumio je i u filmovima "Bela košulja", "Srećna porodica" , "Laf u srcu", "Kir Janja","Majstor i šampita", "Šmeker" "Sumnjivo lice", "Pokojnik", kao i u serijama "Otpisani", "Povratak otpisanih", "Metla bez drške", "Ono naše što nekad bejaše" i mnogim drugim.

Lane Gutović u Tesnoj koži
Lane Gutović u Tesnoj kožifoto: Youtube Printscreen

Ali, pored talenta za glumu, Lane je bio veliki šeret i čovek sa sjajnim smislom za humor, neko ko bi vas zasmejoa samom svojom pojavom. Stoga ne čudi što se za njega vezuju brojne anegdote, koje se već godinama prepričavaju u filmskim i pozorišnim bifeima, uz čašicu.

Jedna od njih se svakako izdvaja i ušla je u anale, a govori koliko je Lane imao duha, čak i u situacijama kada bi mnogi pokazali potpuno drugačija osećanja i reakcije.

Naime, Lane je snimao jednu seriju i negde na polovini snimanja, jednog dana se prosto nije pojavio na setu. Svi su bili zbunjeni, od organizatora do reditelja, jer se dobro znalo da je Lane veliki profesionalac i da nikada ne kasni na snimanja ili izostaje sa istih.

Reditelj je, zabrinut za glumca, rekao jednoj od organizatorki da ga pozove i vidi o čemu je reč. Što je ona i učinila.

Nakon što je okrenula njgov fiksni telefon, Lane se javio mirnim i staloženim glasom, vidno raspoložen za razgovor.

"Dobar dan gospodine Gutoviću, ja sam organizatorka sa seta, zanima nas zašto se danas niste pojavili na snimanju, da li je sve u redu?", upitala ga je ona.

Na to joj je Lane odgovorio vrlo smireno "kako su ga obavestili da on danas nema snimanje i da su oni nešto pobrkali". Zbunjena žena mu se izvinila na smetnji, spustila slušalicu i obavestila reditelja da Lane danas nema snimanje.

Reditelj je pogledao plan snimanja i počeo da urla:"Kako bre nema snimanje?! Evo, ovde lepo piše da Lane danas ima da snimi tri scene! Idi zovi ga ponovo i pitaj ko mu je rekao da nema snimanje?!"

Organizatorka je užurbano obavila još jedan poziv i dobila onaj isti smireni glas sa druge strane žice: "Dobar dan gospodine Gutoviću, ponovo ja, reditelj kaže da vi danas treba da snimite tri scene i pita ko vam je rekao tu dezinformaciju, da vi danas nemate snimanje?"

Lane je duboko uzdahnuo i reko joj: "Pa, kako ko, dušo?! Pa, Ruža mi je rekla!"

Zbunjena organizatorka, shvativši da je izvesna Ruža rekla glumcu da je toga dana slobodan, ode ponovo kod reditelja i obavesti ga o odgovoru glumca, na šta reditelje počne da ludi i raspituje se ko je ta Ruža koja je rekla takvu glupost i zbog koje će im propasti snimajući dan. Međutim, u celoj ekipi nije bilo nikakve Ruže...

Reditelj naredi organizatorki da po treći put pozove Laneta i pita ga ko je Ruža koja mu je rekla da nema snimanje,

"Halo, gospodine Gutoviću, opet ja, da li biste mi molim vas rekli koja Ruža vam je rekla da nemate snimanje? Pa, kako koja ruža, dušo - pa ruža iz banke!

"Ja sam jutros bio u banci i Ruža sa šaltera me obavestila da moj honorar nije legao na račun, kako smo se dogovorili i rekla mi - Lane, vi danas ne snimate!"

Ovo je samo jedna u nizu anegdota, kojima je Lane nekima "vadio mast" na fin način, ali i zesmejavao i ulepšavao svako snimanje, probu, predstavu...

Nedostajaće nam njegov jedinstveni šarm...

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs