NAŠA PEVAČICA I NJEN MUŽ IMAJU OSMORO DECE: U stanu na Novom Beogradu živi njih 10, ćerka kuva, a evo kako se hrane

Marija i Vasilije sa svoje osmoro dece žive u stanu na Novom Beogradu, a svaki član ima neko svoje zaduženje.

Porodica
19:36h Autor:
NAŠA PEVAČICA I NJEN MUŽ IMAJU OSMORO DECE: U stanu na Novom Beogradu živi njih 10, ćerka kuva, a evo kako se hrane
Kako živi pevačica koja ima osmoro dece, Foto: Printscreen Instagram/niki.maraya

Pevačica Marija Nikitović i njen suprug, reditelj Vasilije Nikitović imaju pravo bogatstvo - ponosni su roditelji osmoro dece - dve ćerke i šest sinova, a u toj ulozi snalaze se odlično.

Marijina želja bila je da ima petoro dece, a ne samo da ju je ispunila, već je i premašila tu brojku. Sa suprugom, rediteljem Vasilijem Nikitovićem (49), dobila je osmoro naslednika, koje odgajaju u ljubavi i slozi, piše Lepa i Srećna.

Najstarije dete ovog para ima 14 godina, dok je najmlađe rođeno pre dve godine.

- Voleli bismo još dece. Naslednike ne planiramo, oni su plod naše ljubavi. Čudno mi je kada nas kod lekara pitaju da li je to dete planirano ili nije - rekao je za "Informer" Vasilije 2020. godine, dok je Marija osmi put bila u drugom stanju.

Mariji osam trudnoća nije teško palo, budući da je zbog svake bila presrećna - Svaka trudnoća mi je neopisiva radost.

Desetočlana porodica Nikitović živi u stanu na Novom Beogradu, a svako jutro u njihovom domu počinje veselo i razdragano. Ipak, svako ima svoja zaduženja, a najstariji naslednici već su dovoljno veliki da sami mogu da odu u kupovinu i olakšaju mami pripremu obroka.

- Najstarija ćerka kuva i mnogo mi pomaže u tome. Neko od starije dece ide u nabavku sa spiskom dok sam ja u kuhinji, a bebe spavaju. Za ručak se trudim da postoji red, da smo svi okupljeni i jedemo. Nekada doručak može da bude problem jer ne žele svi da jedu istu hranu, desi se da krenu da traže svi različito - ispričala je prošle godine Marija za "Mondo".

- Kolica budu mala za sve što nam treba. Hrana koju uzimamo je uglavnom u porodičnim pakovanjima. Dosta prodavaca je naviklo na nas i znaju da nam trebaju velike količine. Polako su i porodična pakovanja postala mala za nas. Nekome ta pakovanja potraju mesecima, dok mi pojedemo sve za jedan obrok - dodala je ona tada.

Iako nemaju pomoć oko dece i kuće, Marija i Vasilije se uz dobru organizaciju odlično snalaze.

- Jutro počinje tako što deca skoče na mene, a tako se i završava, zaspimo uz knjige i bajke. Ipak, kod nas postoji raspored, sličan školskom, ali su umesto predmeta upisana zaduženja, ko šta radi u svakom trenutku, da ne dođe do zabune - rekao je svojevremeno autor filma "Četiri ruže".

Marija je objasnila i da je iskustvo sada na njenoj strani, te da se bolje snalazi sa osmoro dece nego na početku roditeljske uloge, kada je imala samo jedno dete.

- Nemam priliku ni za kakvu pomoć, pomoć smo jedni drugima, stariji pomažu mlađima, vode ih i vraćaju iz škole i idu zajedno na treninge. Takođe, zajedno rade domaći i uče između sebe. Bilo mi je teže sa jednim detetom u svojoj 24. godini, nisam bila toliko zrela tada, sad mi je lakše iako ih ima osmoro - navela je ona.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs