čudotvorna loza

SLOBODA JE ZATRUDNELA UZ POMOĆ LOZE S HILANDARA: Radili na deci 4 godine, a onda im je ON pomogao da dobiju BLIZNAKINJE

Sloboda Mićalović ostala je trudna zahvaljujući čuvenoj lozi s Hilandara koju joj je doneo kolega Ivan Bosiljčić.

Porodica
11:45h Autor:
SLOBODA JE ZATRUDNELA UZ POMOĆ LOZE S HILANDARA: Radili na deci 4 godine, a onda im je ON pomogao da dobiju BLIZNAKINJE
Kako je Sloboda Mićalović ostala trudna pomoću loze s Hilandara, Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Ljubavna priča glumačkog para Slobode Mićalović i Vojina Ćetkovića nalik je na onu filmsku, a u skladnom braku su već 15 godina. Kruna njihovg braka su nliznakinje Vera i Mila koje su dobili 2010. godine.

Međutim, ljubavni par je dugo čekao svoje mezimice. Naime, godinama su radili na potomstvu, a svaki pokušaj bio je bezuspešan. Ipak, saznali su da im može pomoći čudotvorna loza Svetog Simeona Mirotočivog sa Hilandara.

Vojin Ćetković i Sloboda Mićalović
Vojin Ćetković i Sloboda Mićalovićfoto: Kurir/Damir Dervišagić

Emotivna priča otkrivena je u jednoj televizijskoj emisiji pre nekoliko godina, a ispričao ju je njihov prodični prijatelj. Zanimljivo je da je udela u svemu imao i njihov kolega, Ivan Bosiljčić.

"Naša poznata glumica Sloboda Mićalović dobila je bliznakinje pomoću čudotvorne loze sa Hilandara. Pričala mi je to Sloboda, koja je, takođe, prijatelj manastira. Njoj je lozu doneo kolega Ivan Bosiljčić, preko svojih prijatelja, jer Vojin i ona četiri i po godine nisu mogli da imaju decu. Zahvaljujući lozi, oni su dobili bliznakinje Veru i Milu", otkrio je on tada.

Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković
Sloboda Mićalović i Vojin Ćetkovićfoto: Kurir/Nemanja Nikolić

Ivan Bosiljčić takođe je poznat kao veliki vernik, baš kao i njegova supruga, pop pevačica Jelena Tomašević, sa kojom ima ćerku Ninu.

Uprkos tome što nikada nije pričala o borbi za potomstvo, Sloboda je ulogom Simke maestralno dočarala lik žene čija je životna misija da postane majka. O svojoj ulozi u seriji Koreni, glumica je pre nekoliko godina pričala za Kurir.

"Zahvalno je za svakog glumca kad tumači lik iz literature. Simka je jedinstvena žena u srpskoj književnosti, kompleksna i slojevita. Uloga mi je došla u pravom trenutku, kad je u pitanju moja glumačka zrelost. Simka je svedok jedne porodične nesreće i gašenja loze Katića. Ona uspeva, kao što Ćosić kaže, da pronađe način da im se loza ne ugasi. Velika je stvar što se RTS potrudio da podrži jedan skup projekat. Danas se gubi osećaj za lepo, estetiku, osećaj za moral, a oni se bore da opstanemo kao nacija. Bez kulture i obrazovanja nema nam mrdanja", rekla je Sloboda.

Podsetimo, Vojin i Sloboda su odmah po stupanju u brak imali veliku želju da dobiju potomke, a kada je ostala u drugom stanju, zbog komplikovane trudnoće, glumica je morala da miruje, što joj nije teško palo.

Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković
Sloboda Mićalović i Vojin Ćetkovićfoto: Kurir / Damir Dervišagić

Otkazala je sve poslovne obaveze i trudničke dane je provodila odmarajući se. Svojevremeno je glumica pričala za medije kako je priželjkivala blizance, ali i da se veoma iznenadila kada je saznala da joj se želja ostvarila.

"Ja sam prva u svojoj familiji koja je dobila blizance, dok ih sa Vojinove strane ima stric. Iako sam u dubini duše to žarko želela, bila sam u šoku usled neizvesnosti koju sa sobom blizanačka trudnoća nosi. Tata je od početka želeo ćerkicu i želja mu se dvostruko ostvarila", rekla je tada Sloboda.

Inače loza Svetog Simeona je vekovima poznata po tome što daruje decu bezdecniim supružnicima koji se iskreno mole za potomstvo.

Princip začeća pomoću čudotvorne loze je sledeći: supružnici pristupaju tzv. Hilandarskom postu, u trajanju od 40 dana, nakon čega uzimaju plodove svete loze. Hilandarci objašnjavaju da se deca ne dobijaju, već zaimaju, budući da decu ne dobijamo na poklon, ona nisu naša, već Božija. Začeće i rađanje dece izmoljene na ovaj način najčešće se zbiva protivno zakonu prirode i medicine.

Brojne stručne prezentacije i predavanja lekara svedoče o racionalno neobjašnjivim načinima začeća, pokazujući čak i fotografije i anatomske prikaze koji svedoče o potpunim nemogućnostima da žena, muž ili oboje začnu, ali je do začeća ipak došlo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs