neverovatno

IMALE SU ZAJEDNIČKU JETRU, DOKTORI NISU ZNALI KAKO DA IH RAZDVOJE: Sijamske bliznakinje dokaz su da ČUDO POSTOJI

Sijamske bliznakinje razdvojene su uprkos lošoj prognozi doktora, a danas su zdrave i žive potpuno normalnim načinom života.

Porodica
16:51h Autor: ,
IMALE SU ZAJEDNIČKU JETRU, DOKTORI NISU ZNALI KAKO DA IH RAZDVOJE: Sijamske bliznakinje dokaz su da ČUDO POSTOJI
Sijamske bliznakinje, Foto: Printscreen Youtube/Cincinnati Children's

Rađanje sijamskih blizanaca je veoma retka pojava, a lekarski zahvat razdvajanja ova dva biće je veoma kokmplikovan i sa sobom nosi veliki rizik po njihove živote.

Doktori koji su izveli zahvat razdvajanja ovih sijamskih bliznakinja su mislili da će one umreti, te ni danas ne mogu da poveruju kako su njih dve uspele da se izbore za život, piše novizivot.

Ove dve bliznakinje rodile su se sa spojenim stomacima, a na samom rođenju, doktori su prognozirali da su šanse za njihovo preživljavanje minimalne. Naime, lekari su verovali da su šanse 75-95 posto da će bebice umreti pre, tokom ili nakon razdvajanja.

Devojčica sa majkom
Devojčica sa majkomfoto: Printscreen Youtube/Cincinnati Children's

Njih dve, iz Cincinatija, danas su zdrave i vesele devojčice koje su proslavile svoj četvrti rođendan. Kako je devojčicama bio spojen stomak, svaka je imala svoje srce, ali su delile istu jetru, što je lekarima predstavljalo veliki problem zbog čega su prognoze i bile tako loše.

Ipak, roditelji su doneli odluku da se obavi operacija, uprkos tome što su lekari bili protiv toga verujući da je operacija više nego rizična i da neće imati dobar ishod.

Doktorima je trebalo tri meseca da dođu do načina na koji bi mogli izvesti zahvat. Operacija razdvajanja trajala je šest sati, ali je bila uspešna. Nakon što su ih otvorili, shvatili su da seka Selah ima urođenu manu na srcu, ali su i nju, nakon nekoliko operacija, uspeli spasiti.

Njih dve pokazale su da je u medicini sve moguće i da borba za životom nije uzaludna.

"To vam je čisti dokaz da medicina može napraviti čudo, ali kada je o ljudskom zdravlju reč, tu niko ne može znati koliko je svako od nas jak da preskoči najtežu prepreku", izjavila je majka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs