NEVEROVATNA PRIČA

RODITELJI PRISTALI NA RIZIČNU OPERACIJU RAZDVAJANJA SIJAMSKIH BLIZNAKINJA: 17 godina kasnije njihov život je neverovatan

"Kad su se rodile, doktori ništa nisu znali o sijamskim blizancima. Lekar je uzeo knjigu i počeo da je lista. Našao je samo dva paragrafa o sličnom slučaju", ispričao je njihov otac

Porodica
Autor:
RODITELJI PRISTALI NA RIZIČNU OPERACIJU RAZDVAJANJA SIJAMSKIH BLIZNAKINJA: 17 godina kasnije njihov život je neverovatan
Kako žive sijamske bliznakinje?, Foto: Pritnscreen/youtube/ TODAY

Sidnej i Leksi Stark i danas iznenađuju mnoge. Prvo su iznenadili svoju porodicu kada su se rodile žive i spojene donjim delom tela – nešto što 45-60% sijamskih blizanaca ne preživi.

Nakon toga su sve ponovno iznenadile jer su preživele svoj prvi dan – za što je verovatnost oko 35%. Tada su ponovno nadmašile sva očekivanja kada su preživele operaciju odvajanja sa samo 7 meseci, piše novizivot.

Na svu sreću, Sidnej i Leksi su preživele operaciju pa su sada zdrave i srećne devojke. Iako su zahvalne što su žive, svesne su koliko su blagoslovene…

Devojke su bile spojene kičmom i drugim važnim organima

Otac blizankinja Džejms je rekao da osoblje u bolnici nije znalo mnogo o sijamskim blizancima kada su devojčice rođene:

"Doktor je doneo knjigu od 1000 stranica i počeo je listati kada je naišao na bukvalno dva paragrafa o sijamskim blizancima."

Na su sreću, uspeli su proći kroz to burno i nejasno područje te su odlučili razdvojiti blizankinje operacijom. Devojke su bile spojene kličmom i još nekim vrlo važnim delovima kao što su creva, ali Džejms i njegova supruga Emili su bili uvereni da je operacija jedini način da daju devojčicama život koji zaslužuju.

Uprkos njihovoj odluci, Emili je strahovala što se na neki način upliće u sudbinu devojaka: "Mnogo smo toga učinili da dođemo do ovog dana, do operacije, a dve nedelje pre sam pogledala u Džejmsa i pitala ga: "Igramo li se Boga? Možemo ih ostaviti spojene, riskiramo li?"

17 godina kasnije ove su devojke potpuno zdrave. Sada progovaraju o njihovom neobičnom početku života i povezanosti koju osećaju.

One su danas sasvim samostalne mlade žene koje žive bez zdravstvenih problema.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs