dejzi i vajilet hilton

SIJAMSKE BLIZNAKINJE IMALE BEZBROJ LJUBAVNIKA: Muškarci nisu mogli da odole njihovom šarmu!


Sijamske bliznakinjr Dejzi i Vajolet Hilton bile su na vrhuncu slave tokom 20-ih i 30-ih godina prošlog veka.

Zanimljivosti
10:54h Autor:
SIJAMSKE BLIZNAKINJE IMALE BEZBROJ LJUBAVNIKA: Muškarci nisu mogli da odole njihovom šarmu!
Foto: Profimedia

Čuvene bliznakinje Dejzi i Vajolet Hilton rođene su 5. februara 1908. godine u Velikoj Britaniji, njih je od siromašne majke uzela njena šefica koja ih je pokazivala po turnejama kao atrakciju.

Izraz sijamski blizanci se koristi za blizance rođene sa spojenim telima, a ime je izvedeno od braće Čang i Enga Bunkera, koji su zaista bili iz Sijama (današnji Tajland) i nastupali su u čuvenoj američkoj emisiji P. T. Barnum.

Dejzi i Vajolet Hilton
foto: Profimedia

Dejzi i Vajolet Hilton rođene su sa spojenim kukovima i nikada se nisu razdvojile u životu (živele su punih 60 godina). Danas se mogu raditi operacije razdvajanja blizanaca, ali su ranije takve procedure bile previše opasne. Dejzi i Vajolet Hilton su delile cirkulaciju krvi, ali nisu imale zajedničke organe.

One su u stvari bile prvi sijamski blizanci zabeleženi u Velikoj Britaniji, koji su uspeli da prežive detinjstvo.

Dejzi i Vajloet Hilton
foto: Wikipedia

Njihova biloška majka, siromašna i neudata konobarica je smatrala da je deformit Božja kazna. Odbijala je da ih hrani, pa je Dejzi i Vajolet usvojila Meri Hilton koja je bila zaposlena u baru koji je držala žena koja ih je rodila.

Ona je u njima videla priliku da zarade.

Ta šefica se prezivala Hilton i po njoj su bliznakinje zapravo i dobile prezime (prezime biološke majke bilo je Skiner). Šefica je počla da prikazuje devojčice na turneji kao atrakciju kada su imale 3 godine.

Turneje su bile uspešne, pa su se čak proširile na Nemačku, SAD i daleku Australiju. Svu zaradu koju su devojke ostvarile držali su gazdarica, njen muž i ćerka.

Devojke su trenirale za nastupe uz muziku i ples, posebno step.

Start at 2:56

Tek u dvadesetim godinama bliznakinje su uspele da se otarase te porodice koja ih je iskorištavala. Nastavile su da same zarađuju, nastupajući u raznim predstavama.

Imale su brojne ljubavne veze sa muškarcima (mada je to teško zamisliti), pa čak i nekoliko kratkih brakova. Umrle su 1969. u Sjedinjenim Državama od teškog gripa, koji je još uvek bio povezan sa njihovim telima kao pri rođenju.

Mučile su se sa hongkoškim gripom, koji je vladao istočnom obalom SAD. Policija je sestre pronašla mrtve u njihovom stanu...

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs