bravo

IMA SAMO 8 GODINA, A ONO ŠTO JE REKLA ODUŠEVILO JE JAVNOST: Jednom rečenicom održala je VAŽNU LEKCIJU celoj Srbiji

Osmogodišnja devojčica Kasia Zarić oduševila je celu Srbiju svojim stavom o društvenim mrežama govoreći o bezbednosti dece na internetu.

Porodica
18:38h Autor:
IMA SAMO 8 GODINA, A ONO ŠTO JE REKLA ODUŠEVILO JE JAVNOST: Jednom rečenicom održala je VAŽNU LEKCIJU celoj Srbiji
Devojčica Kasia oduševila Srbiju pričom o bezbednosti dece na internetu, Foto: Printscreen Twitwer/Ana Mirkovic

Bezbednost dece na internetu je tema o kojoj se malo govori, a od velikog je značaja. Deca nemaju razvijenu svest o tome koliko je njihova bezbednost na internetu ugrožena, a razvoj društvenih mreža bezbednost dece sve više dovodi u pitanje.

Gotovanje male Kasie Zarić u jednoj emisiji na RTS - u vratilo je veru u novije generacije i podiglo svest o tome koliko je edukacija dece po tom pitanju važna.

Kompjuter, Deca, Internet, Igrice, Petogodišnje Dete

Sve više izazova je na društvenim mrežama kojima je teško odoleti, a koji mogu biti izuzetno opasni. Deca slepo slede te izazove želeći da se uklope u društvo i da se istaknu dokazujući hrabrost svojim vršnjacima.

Mala Kasia istakla je da još uvek nema društvene mreže, jer se previše plaši izazova koji se na tim polatformama nameću.

"Ne bih učestvovala u takvim izazovima ukoliko bih povredila prvenstveno sebe, svoje tajne i otkrila lične podatke", istakla je devojčica od koje bi i puno stariji mogli da nauče.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs