čime se bave deca zorana đinđića

GDE SU I ČIME SE DANAS BAVE DECA ZORANA ĐINIĆA: Njihove suze na očevoj sahrani Srbija i danas pamti

Zoran Đinđić iza sebe je ostavio dvoje dece, ćerku Jovanu i sina Luku. Oni su danas uspešni ljudi i krenuli su očevim stopama.

Porodica
23:24h Autor:
GDE SU I ČIME SE DANAS BAVE DECA ZORANA ĐINIĆA: Njihove suze na očevoj sahrani Srbija i danas pamti
Gde su i šta rade deca Zorana Đinđića, Foto: Profimedia

Nakon smrti Zorana Đinđića iza njega je ostala neutešna porodica. Sa suprugom Ružicom Đinđić, dobio je dvoje dece čije suze na njegovoj sahrani Srbija i danas pamti.

Ćerka Jovana danas ima 32 godine i radi u Vladi Srbije, dok sin Luka ima 29 godina, a završio je Fakultet političkih nauka.

Jovana je 2013. godine diplomirala Komunikologiju, a zatim je master studije završila u Londonu. Od 2016. stažirala je u Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, a od juna 2017. godine, Jovana Đinđić je koordinator za rodnu ravnopravnost i ljudska prava.

Za Luku se govorilo da ima političkih afiniteta i da bi se mogao naći u ulozi narodnog poslanika, međutim do toga još uvek nije došlo.

Od ranog detinjstva Jovanin i Lukin život obeležen je političkom karijerom njihovog oca. Luka se još kao trogodišnji dečak proslavio tokom čuvenih demonstracija u zimu 1996. i 1997. godine. Njegova slika na očevim ramenima na čelu demonstranata ispred kojih je bio postavljen transparent “Beograd je svet” - obišla je našu planetu.

Zoran i Ružica venčali su se 1990. godine i postali roditelji Jovane, a onda su 1993. dobili drugo dete, sina Luku.

zoran đinđić, Ružica đinđić
foto: Profimedia

"Ostali smo zauvek sami, nas troje, a svi ti velevažni prijatelji su se razbežali, i ubuduće su nam prilazili samo kao nejasne senke, u međuvremenu i sami postajući javne medijske pojave. Uz vest o njegovoj smrti i oni su konačno postali neko i nešto. Što su oni bivali sve važniji i važniji, moja tuga i bol su u istoj meri rasli. A ja sam deci morala da objasnim važnost našeg kraja", rekla je Ružica nakon Zoranove smrti.

Inače, u trenuku ubistva premijera Zorana Đinđića, Jovana je imala 13, a Luka 10 godina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs