ŠTA VI MISLITE?

NAKON SMRTI SUPRUGE ZABRANIO TAŠTI DA VIĐA DECU: Svi me osuđuju, a ja ima dobar razlog za to!

"To je bilo jedino rešenje", kaže on

Porodica
12:12h Autor:
NAKON SMRTI SUPRUGE ZABRANIO TAŠTI DA VIĐA DECU: Svi me osuđuju, a ja ima dobar razlog za to!
Foto: Shutterstock

- Ja sam udovac i živim sa dvoje dece, sinom i ćerkom. Šestogodišnja ćerka je oduvek bila vrlo izbirljiva u pogledu jela, a situacija se pogoršala otkako joj je umrla majka. Obožavala je majčinu kuhinju i sada odbija da jede bilo šta drugo. Nije mi prostalo ništa drugo osim da i sam naučim da spremam njenu omiljenu hranu", započinje priču besan otac.

Nakaon gubitka supruge morao je da se suoči sa realnošću i vrati se na posao. U pomoć su mu priskočile sestra i tašta koje čuvaju decu naizmenično, dok on radi.

"Stariji sin, kada je hrana u pitanju nije izbirljiv, ali za ćerku uvek spremim posebnu hranu i to posaljem tašti ili sestri, u zavisnosti ko ih čuva. Ne želim da im stavram dodatni posao, ali isto tako želim i da moja ćerka bude srećna".

I baš tu nastao je problem

Međutim, moja tašta se žalila na hranu koju šaljem i rekla mi je da moram da utičem na ćerku da proširi jelovnik. Objasnio sam joj da je to u ovoj situaciji nemoguće i da svake nedelje uvedem neko novo jelo.

Prošle nedelje sam otkrio da moja ćerka kod bake i deke jede samo grickalice. To mi je sama rekla i ostao sam u šoku. Pitao sam je šta se dešava sa jelima koje ja pošaljem, i kaže da baka to baci čim ja odem. Onda skuva nešto drugo, ćerka to odbije da jede i završi se tako što ona jede samo grickalice.

Bio sam besan i odmah sam razgovarao sa taštom. Ona kaže da želi da nauči unuku da jede i njenu hranu. Rekla mi je i da misli da sam ja kriv za celu ovu situaciju i da sam razmazio ćerku. Na moje pitanje zašto baca hranu koju sam spremio nema odgovor - ja kupujem namirnice, učim recepte i kuvam da bi to završilo u kanti! Ona kaže da sam ja loš otac i da ću pokvariti dete. Rešio sam da više ne dopuštam da je ona čuva i zamolio sam sestru da ona to preuzme.

Svoju situaciju podelio je na društvenoj mreži Redit i zamolio korisnike za savet.

Mišljenja i komentari su podeljeni. Ima onih koji su na strni oca, ali i onih koji podržavaju taštu.

- Tom tvojom metodom postići ćeš samo da devojčica celog života ostane na svega par jela. To su meni moji roditelji dopustili i ja ni danas ne jedem ništa novo osim već poznatih obroka iz detinjstva.

- Ja ni danas ne jedem morske plodove jer je otac pokušavao da mi ih silom gura u usta da me natera da ih jedem - piše čovek, koji smatra da je postavljač teme dobar otac.

Želimo da čujemo vaše mišljenje, da li je ovaj otac dobro postupio?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs