ŠOKANTNA PRIČA

ŽENA NAPISALA KNJIGU "KAKO UBITI MUŽA" PA UBILA SUPRUGA: Kad su je pitali zašto je to uradila, odgovorila je...

Priča o Nensi Krempton Brofi jedna je od najbizarnijih koju ćete pročitati.

Porodica
Autor:
ŽENA NAPISALA KNJIGU "KAKO UBITI MUŽA" PA UBILA SUPRUGA: Kad su je pitali zašto je to uradila, odgovorila je...
Foto: Printscreen/youtube/ KGW News

Nensi Krempton Brofi osuđena je na doživotnu robiju zbog ubistva muža iz vatrenog oružja, a prema odluci suda u Oregonu.

Sud je odluku o kazni za drugostepeno ubistvo supruga doneo u maju. Porota je tada presudila da je Nensi Krempton Brofi (71) 2018. godine ubila muža zbog isplate životnog osiguranja u vrednosti od 1.5 miliona dolara, piše "Bi-bi-si".

Pre zločina Nensi je napisala nekoliko romana o burnim vezama i neizvesnosti poput knjiga "Pogrešan muž" i "Pogrešan ljubavnik".

Njen suprug Danijel Brofi bio je ugledan kuvar i predavač na Kulinarskom institutu u Oregonu. Nensi je dva puta pucala u žrtvu, a ubistvo se desilo u kuhinji ove ustanove.

Slučaj je izazvao veliko interesovanje javnosti i zbog činjenice da je Nensi Krempton Brofi autorka eseja "Kako ubiti muža", nastalog pre nemilog događaja.

Sud ovu knjigu nije uvažio kao dokaz protiv nje jer je delo napisano godinama ranije, na seminaru za pisanje.

Tužiocima na kraju i nije bio potreban taj dokaz jer su uspeli da dokažu da je Nensi imala i motiv i sredstva da ubije muža. Naime, pre ubistva ona i njen muž imali su velike finansijske probleme koje je ona nameravala da reši novcem od osiguranja.

Poslužilo im je i to što je kamerom zabeleženo kako Nensi napušta Institut na dan ubistva. Oružje kojim je počinjen zločin nije pronađeno, ali se pokazalo da je ona kupila pištolj marke kojim je Danijel ubijen.

Na sudu je kasnije izjavila da ima blokade u pamćenju od dana kada je Brofi pronađen mrtav. Ali nije uspela da porekne da je išla do instituta.

Kazna je izrečena juče, sa mogućnošću puštanja na uslovnu slobodu posle 25 godina. Njeni advokati rekli su da će uložiti žalbu.

Nensi Krempton Brofi je u objavama koje su kasnije obrisane navela da je teže poželeti ubiti nekoga nego stvarno to i uraditi.

"Ako je ubistvo trebalo da me oslobodi, onda svakako ne želim da provedem vreme u zatvoru", rekla je.

Tužioci navode da je Nensi ubila svog muža u pokušaju da dobije više od 1,5 miliona dolara životnog osiguranja, a u njenom eseju naveden je finansijski motiv kao broj jedan za ubistvo muža.

"Razvod je skup, zar stvarno želiš da deliš svoje vlasništvo? Ili ako ste se udali zbog novca, zar nemate pravo na sve? Nedostatak je to što policija nije glupa. Ona prvo gleda u vas. Dakle, morate biti organizovani, nemilosrdni i vrlo pametni. Muževi su i pre nestajali s kruzera. Zašto ne bi i vaš?", napisala je Nensi u eseju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs