Strašno

KAD JE IMALA 9 GODINA, SILOVAO JE PRVI ČOVEK CRKVE: Svi su znali šta se dešava, niko mi nije pomoga!

Niko nije stao na njenu stranu, a svi su znali šta se dešava

Porodica
Autor:
KAD JE IMALA 9 GODINA, SILOVAO JE PRVI ČOVEK CRKVE: Svi su znali šta se dešava, niko mi nije pomoga!
Foto: Printscreen/youtube/ TahirihJusticeCenter

Šeri Džonson je imala samo devet godina kada ju je silovao muškarac, đakon iz lokalne crkve koji je imao 18 godina. Njena majka i sestre bile su u crkvi u trenutku seksualnog napada. Bilo je to mučno iskustvo za devetogodišnjakinju i iskustvo koje nikada neće zaboraviti, piše Mirror.

Prestravljena, ali sigurna da joj se dogodilo nešto jako loše, Šeri se poverila svojoj majci u nadi da će joj ona pomoći da shvati šta joj se dogodilo. Reakcija njene majke nije bila onakva kakvu je očekivala - odbila da poveruje svojoj ćerki i čak je otišla toliko daleko da je celoj crkvi rekla kako Šeri laže.

Šeri je rekla: "Nisam razumela šta se zapravo dogodilo. Rekla sam svojoj majci. Nisam imala pojma koje reči da koristim. Jedino što mi je palo na pamet je, sećam se, rekla sam "Mama, đakon se petljao sa mnom".

"Ona je rekla, "ne, nije. On ne radi takve stvari". I rekla mi je "to nije istina". Moja mama je iz nekog razloga kao da me krivila za ono što se dogodilo." Slomljena srca, Šeri se nije imala kome požaliti i razmišljala je o begu od kuće - ali sa samo devet godina, nije imala gde da ode.

Uskoro je saznala da je trudna

Nakon meseci zlostavljanja, otkrila je da je trudna. Kako je bila tako mlada, nije imala pojma šta se događa njenom telu, ali majka je bila uz nju kada joj je doktor rekao da čeka dete. Socijalni radnici su već bili uključeni.

Poslali su je na put sa istim čovekom koji ju je zlostavljao, a on se na putu od Tampe do Majamija zaustavio i silovao je dok je bila u sedmom mesecu trudnoće. Šeri se porodila u bolnici u kojoj je boravila s đakonom, hiljadama kilometara daleko od kuće, a njena majka nije ni posetila svoju malu ćerku ni unuku.

Socijalna služba ipolicija nisu pozvani, a dve godine kasnije Šeri je bila prisiljena da se uda se za muškarca koji ju je seksualno zlostavljao i silovao od detinjstva. Svoje zavete izgovorili su u crkvi koju je pohađala celi život.

Šerin poslednji tračak nade ugasio se kada je sudija odbio da izda dozvolu za brak, pa je njena majka priskočila u pomoć kako bi Šeri dobila dozvolu. Šeri je tada: "Izneverila me država Florida. Škola je znala. Bolnica je znala. Lekari su znali. Sudovi su znali. Niko me nije zaštitio - ni jedna osoba. Ni jedna."

Uspela je da se reši đakona

Zastrašujuće, njena je majka napravila svadbenu tortu, haljinu, pa čak i veo za brak svoje 11-godišnje kćeri s 20-godišnjim muškarcem. Tada je Šeri shvatila da je niko neće spasiti.

Svake godine nakon venčanja, Šeri je rađala po još jednu bebu, a do svoje 16. godine bila je majka šestoro dece.

Đakon je nestao i čak je poslan u zatvor jer nije plaćao alimentaciju, ali kada je pokušala pokrenuti brakorazvodni postupak, nije uspela jer je imala manje od 18 godina. Konačno, Šeri je pronašla advokata koji je preuzeo njezin slučaj i konačno se oslobodila đakona.

Šeri je uvek bila iskrena sa svojom decom o tome što joj se dogodilo dok je bila mlada. Kad je imala 55 godina, konačno je dobila diplomu srednje škole.

Sebe smatra glasom za one bez glasa

Sada neumorno radi kako bi pomogla drugoj deci i mladim ženama koje su prisiljene da se rano udaju. Šeri je rekla: “Ja sam majka devetoro dece. Ja sam baka 34 unučadi. Ja sam prabaka troje dece, jedno je na putu. I na tome sam zahvalna".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs