ĆERKE SU ZAKON

KO IMA ĆERKU, IMA NAJVEĆE BLAGO: Tate, budite "prve ljubavi" svojih ćerki, tako da nikada u životu ne pristanu na manje!

Ako imate ćerku, prepoznaćete se u rečima koje slede...

Porodica
Autor:
KO IMA ĆERKU, IMA NAJVEĆE BLAGO: Tate, budite "prve ljubavi" svojih ćerki, tako da nikada u životu ne pristanu na manje!
Foto: Shuterstock

Odnos majke i ćerke jedna je od najsnažnijih i najkompleksnijih veza u prirodi. Važi za najmoćniju povezanost koju uopšte možete da iskusite, i nešto što samo majke i ćerke mogu da razumeju. Najteži deo tog odnosa nastupa kad mama vidi da njeno dete pravi pogrešne životne izbore. A kao ćerka, možete da volite svoju majku, možete da je mrzite ponekad, ali na kraju, ona će uvek biti tu da vas uteši i bude vaša snaga kad naiđu teški trenuci. Voleće vas više od života, na isti način kao što vi nju volite otkako vas je donela na ovaj svet.

A odnos tate i ćerke... Ako ste žena, znate i sami, koliko god vas mama volela i podržavala, uvek će biti trenutaka kad vas on voli više i razume bolje.

Evo nekoliko lepih reči o ljubavi, roditelji, ako imate devojčicu, prepoznaćete se:

- Ćerka je mala devojčica koja izraste u vašu najbolju prijateljicu.

- Ona je čudo koje svakim danom postaje sve čudesnije.

- Ćerka je neko čiji osmeh priziva vaš osmeh. I vaša je, ispod sve te ljubavi.

- Biće toliko situacija u kojima će vam se činiti da ste pogrešili, ali u očima i srcu vaše devojčice, vi ćete ostati nepogrešivi, šta god da se desi.

- Vaša devojčica shvatiće da ste vi bili u pravu, a ona ta koja je grešila kad bude i sama imala svoju malu devojčicu.

- Čak i kad vam se ne bude dopadalo ono što ona radi, volećete je beskrajno.

- Ćerka će neminovno prerasti vaše krilo, ali nikada neće prerasti vaše srce.

- Kad biste mogli da joj poklonite samo jednu stvar u životu, mogućnost da sebe vidi vašim očima bila bi dovoljna.

- Lepa je i velika stvar kad tata vodi sina na pecanje. Ali, među zvezdama postoji posebno mesto za tate koje vode ćerku u šoping.

- Iza svake divne ćerke stoji zaista divan otac.

- Svaki, pa i najstroži, najuzdržaniji čovek na svetu, ako dobije ćerku u nekom trenutku priznaće da mu je jedna dama ukrala srce. Ona koja ga zove "tata".

- Tate, budite "prve ljubavi" svojih ćerki, tako da nikad u životu ne pristane na manje od onoga što zaslužuje. Jer ljubav koju od vas dobija biće ono na čemu će graditi svoje "standarde".

- I nikad nemojte zaboraviti da iako ćete je za ruku držati sasvim kratko, njeno srce imaćete zauvek.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs