KO JE U PRAVU?

MLADA ZBOG OVOGA ZABRANILA AUTISTIČNOJ SESTRI DA DOĐE NA VENČANJE: Roditelji pobesneli! Nemaju nameru da dođu na svadbu!

Autistična devojka je pokušala da poljubi budućeg zeta, a buduća mlada joj je zabranila joj da dođe na venčanje. Ogorčeni roditleji optužili mladu zbog takvog ponašanje prema sestri

Porodica
10:41h Autor:
MLADA ZBOG OVOGA ZABRANILA AUTISTIČNOJ SESTRI DA DOĐE NA VENČANJE: Roditelji pobesneli! Nemaju nameru da dođu na svadbu!
Foto: Shutterstock

Moja sestra Ana ima 22 godine i izraženi autizam, uglavnom ne priča, osim u krugu porodice. Ne shvata granice, a kad sam roditeljima rekla da se brinem zbog toga, nazvali su me bolesnom.

Bilo mi je jako teško da joj zabranim da dođe na moje venčanje, ali nisam imala izbora. Udajem se za tri meseca, a venčanje će biti jednostavno, ništa skupo, rekla je neimenovana buduća mlada (22) iz Amerike.

Kaže kako autističnoj sestri se jako sviđa njen verenik Majkl i kad god ga vidi želi da ga poljubi. Hvata ga za ruke i loše reaguje kad joj brane da mu se približava. Pokušavali su da joj objasne da se ne može tako ponašati, ali ona to ne shvata, ne vidi ništa loše u tome.

Kad je buduća mlada rekla roditeljima da je neće pozvati na venčanje, oni su je nazvali sebičnom i bezosećajnom. Čak su komentisali kako je na prvo mesto stavila 'nekog muškarca umesto svoje sestre'.

mlada, Tužna Mlada
foto: Shutterstock

- Pitali su me kako mogu da očekujem da će se oni složiti s tim. Rekli su da sam sebična, da Ana ima poremećaj i možda nikad neće imati svoje venčanje. Rekli su da imam Majkla koji će biti uz mene verovatno do kraja života, dok ona nema nikoga, te da bis trebalo da imamo malo više razumevanja - ispričala je.

Nakon nekog vremena roditelji su je pozvali rekavši da oni neće prisustvovati venčanju i da više ne dovodi Majkla u njihovu kuću.

- Rekli su mi da je normalno da Ana želi da ljubi i grli Majkla, da je to normalno za ženu njenih godina i da ona ne razume šta njene emocije znače. Predložila sam im da Ana prati venčanje onlajn na što su oni kazali kako nisam fer, jer Ana zaslužuje da prisustvuje uživo- dodala je.

- Čak sam predložila da mi platimo nekog stručnog ko bi bio uz nju taj dan kako bi oni mogli doći na venčanje, ali počeli su da me ispituju: 'Šta bi uradila s njom da mi umremo?'.

Sve se zakuvalo kad sam im odgovorila da Ana nije moja odgovornost i da ne mogu ceo i život da je vučem za sobom. Rekla sam im da više ne želim da stavljam svoj život po strani kako bi ona uvek bila na prvom mestu. Radila sam to do svoje 18 godine. Bilo je sve u redu dok Ana nije upoznala Majkla - nastavila je.

- Poslali su mi poruku da ih više ne kontaktiram 'sve dok ne budem bila spremna da postupim pravilno - rekla je.

- Znam da moja sestra nije zla osoba, ona je ljudsko biće s emocijama, ona nije statistika. Ne želim da čujem nikakve loše komentare o njoj, molim vas, suzdržite se od toga - napisala je na kraju nakon što su neki njenu sestru negativno komentisali ne shvatajući da ima poremećaj nad kojim nema uticaj, prenosi Daily Mail.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs