POGLEDAJTE

NAJUČESTALIJA SVADBENA TRADICIJA I PRAZNOVERJA: Mlada treba da nosi OVO na dan venčanja za dug i srećan brak!

U nastavku saznajte šta bi prema tradiciji mlada trebalo da nosi sa sobom na dan svog venčanja

Wedding
Autor:
Foto: Shutterstock

Svaka žena još od malih nogu sanja da će pronaći savršenog muškarca i s njim imati venčanje iz snova.

Ali, kao i za mnoge stvari u životu, tako i za venčanje postoje mnoga praznoverja, a jedno od njih je kako mlada sa sobom na dan venčanja treba da nosi određene stvari.

Nešto staro

U većini slučajeva mlada bi kao nešto staro mogla da nosi predmet koji ju povezuje sa porodicom ili porodičnom prošlošću kao na primer, prsten ili stari komad nakita od bake, tkaninu ili veo s maminog venčanja, stari medaljon ili starinska kamera, a to može biti još i neko oldtajmer vozilo koje dugi niz godina čeka u garaži ovaj poseban dan.

Nešto novo

Za mlade, ovo je lakši deo posla. On predstavlja ulazak u nov period života i optimizam. U to spada svaki novi predmet koji mlada kupi za venčanje. To može biti venčanica, venčane cipele, venčano prstenje, frizura, nakit, šminka, donji veš vez, buket i slično.

Venčanje, Mlada, Venčanica
foto: Shutterstock

Nešto pozajmljeno

Kada bi se gledalo u tradiciju, to bi bio predmet od neke srećno udate prijateljice, sestre ili rođake. Veruje se da bi tako pozajmljena stvar trebalo da nese sreću u novi brak. To može biti torbica, veo, pozajmljivanje pesme od prvog plesa roditelja, sestre ili nekog trećeg.

Nešto plavo

Plava boja simbolizuje vernost koju mlada može uneti u buket, podvezicu, na cipele ili dekoraciju interijera i eksterijera.

Naravno, ne smemo zaboraviti, kako ove smernice nisu uslov niti recept za srećan brak, ali to može biti i te kako lep način prisećanja dragih ljudi i uspomena. Ipak, za sreću u braku je potreban trud, volja i ljubav mladenaca!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...