Živa istina

10 RAZLOGA ZAŠTO JE OD PRESUDNE VAŽNOSTI DA MAJKA IMA DOBAR ODNOS SA SINOM: Od vas zavisi u kakvog će muškarca izrasti!

Ako želiš da znaš kakav je on čovek, samo pogledaj kako se odnosi prema svojoj majci.

Porodica
11:25h Autor:
10 RAZLOGA ZAŠTO JE OD PRESUDNE VAŽNOSTI DA MAJKA IMA DOBAR ODNOS SA SINOM: Od vas zavisi u kakvog će muškarca izrasti!
Foto: Shutterstock

Evo zašto je od presudnog značaja da se sin dobro slaže sa majkom:

1. Ako se sin dobro slaže sa majkom, biće bolji đak

Istraživači su otkrili da maženje sina sa majkom ima direktan uticaj na razvoj mozga deteta. Konkretno u oblasti koja je odgovorna za učenje, pamćenje i reakcije na stres. Majka koja je pažljiva prema svom sinu od prvih dana, već ima značajan uticaj na njegov uspeh u školi. Dakle, što mu više pažnje pruža, to će više pažnje primenjivati tokom studiranja.

2. Ako sin ima dobar odnos sa majkom, izbegavaće problematične situacije

Još jedno istraživanje pokazuje da blizak odnos sa mamom značajno smanjuje rizik od uključivanja dečaka u visokorizična ponašanja. U velikoj meri se zasniva na privrženosti majka-sin. Stvaranje sigurnog okruženja kod kuće od presudnog je značaja za muško dete.

3. Što je sin bliži i privrženiji majci, njegovo samopouzdanje raste

Podrška majke je najveća snaga. Svima su nam u životu potrebne naše lične navijačice, a za dečaka koji ima mamu za svog obožavaoca broj 1, to je veliko pojačanje za samopouzdanje. Ako se dečak oseća sigurnim u blizini svoje mame, biće siguran u sebe u budućnosti. Osim toga, ako ima podršku svoje majke, verovaće u sebe i neće se plašiti da isprobava nove stvari.

4. Jaka veza majka-sin, vodi do jake veze deteta sa okruženjem

Jedno istraživanje je otkrilo da su deca koja mnogo vremena provode sa majkama 20-40% bolja su u društvenom životu. Razlog tome je što postoji jači kognitivni razvoj koji se dešava kroz zajedničko obavljanje aktivnosti. Dečak će imati bolje verbalne veštine kroz komunikaciju sa mamom. Osim toga, ako je dete više u blizini svojih roditelja, ono ih može posmatrati i naučiti pravila društvene interakcije.

5. Ako je majka ostvarila dobru vezu sa sinom, on nikad neće biti šovinista!

Nekoliko studija je otkrilo da majke više prihvataju emocije devojčice nego dečake, što na kraju može dovesti do psihološkog povlačenja. Zato bi majka koja podržava decu trebalo da ohrabri svog dečaka da izrazi svoje emocije. Trebala bi objasniti da zbog plača ne izgleda manje muževno i da pruža utehu kad mu je potrebno. Kao rezultat toga, dečak će izrasti u emocionalno dostupnog čoveka, koji je iskren u svojim osećanjima i ne živi u skladu sa rodnim stereotipima.

6. Jača emocionalnu inteligenciju

Govoreći o muškim stereotipima i sposobni da izraze osećanja na zdrav način, dečaci koji su vezani za svoju majku ređe će razviti probleme u ponašanju, što bi moglo ometati njihov emocionalni razvoj. Oni znaju kako da se nose sa međuljudskim sukobima, kao i da stvaraju veze sa drugim ljudima, što je korisno u gotovo svim oblastima našeg života.

7. Lakše podnose odrastanje

Odrastanje može biti stresno iskustvo. Mnoga deca se plaše da napuste gnezdo i traže nezavisnost. Zanimljivo je da je istraživanje pokazalo da se deca koja imaju kod kuće dobru podršku, osećaju mnogo sigurnije da sama odu, jer znaju da će im roditelji uvek biti tu. Dakle, iako mami može biti teško da vidi kako njen dečak postaje muškarac, može biti sigurna da će sve biti u redu, sve zahvaljujući njoj.

8. Jaka veza mama-sin, stvara čoveka koji poštuje žene

U osnovi je nemoguće zamisliti da bi se muškarac koji voli i brine o svojoj majci loše ponašao prema drugim ženama. Budući da je blizak sa mamom, dečak uči kako da komunicira sa ženama i uči o njihovoj psihi. Ako ste upoznali muškarce koji su pažljivi prema ženama i poštuju njihove potrebe, možete se kladiti da imaju odličan odnos sa majkom.

9. Nizak je rizik od mentalnih bolesti

Jaka veza majke i sina, dokazano jača mentalno zdravlje dečaka. Uči da se efikasno nosi sa problemima i dobija dovoljnu podršku da se kloni depresije i anksioznosti.

10. Pomaže dečacima da uspeju u životu

Ako kombinujemo dobro ponašanje u školi, samopouzdanje, mentalnu stabilnost i društvenost, imamo savršen recept za pobednika u životu. I ne govorimo samo o finansijskom uspehu, već o onome što je najvažnije: sreći. Svaka majka želi da vidi svog dečaka srećnog, a njeno učešće u njegovom životu ne može se preceniti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs