ŠTA VI MISLITE?

DOBAR PEDAGOG ILI MAJKA MONSTRUM: Naterala sam svoju ćerku(16) da plaća svoj deo za kuću, čim je počela da zarađuje!

Potez ove majke izazvao je žestoke polemika na mrežama

Vaše dete & vi
Autor:
DOBAR PEDAGOG ILI MAJKA MONSTRUM: Naterala sam svoju ćerku(16) da plaća svoj deo za kuću, čim je počela da zarađuje!
Foto: Shutterstock

Posao roditelja nije lak. Njihov zadatak je da svoju decu osposobe za život i nauče ih pravim vrednostima, naravno i vrednosti novca.

Tako se na forumu portala za roditelje Mumsnet, neimenovana majka požalila kako njena ćerka koja krajem oktobra puni 17 godina, a početkom leta je krenula na praksu koja joj je plaćena 14.500 funti godišnje (oko 17.000 evra) ne želi da ima bilo kakve finansijske obaveze u odnosu na porodicu.

– Moja ćerka nema nikakvih finansijskih obveza osim što svaki dan kupuje ručak, što ni ne mora da radi jer ima dovoljno hrane i kod kuće. Zamolila sam je da doprinosi našem domaćinstvu sa 50 funti nedeljno (oko 60 evra) – pojasnila je.

– Za to će joj biti osigurana sva hrana, pranje veša, topla voda koju može da koristi, vožnja autom gde god želi i otprilike kad god to poželi, vožnja autom do posla i sa posla svaki dan (blizu nas ne prolazi autobus) i druge uobičajene stvari – dodala je i nastavila:

– Uglavnom, ​​naterala me je da se osećam kao najgora majka na svetu što sam je to pitala. Objasnila sam joj da smo sada izgubili dečiji dodatak, a uskoro će i njen otac prestati da plaća alimentaciju, iako, da budemo pošteni, tih njegovih 17 funti nedeljno (20 evra) ne pravi neku razliku. Objasnila sam joj da ćemo dobijati manje novca, a troškovi su nam ostali isti ili su se čak povećali – ispričala je.

Takođe, tražila je od ćerke i da dodatno plaća telefonski račun za svoj novi iPhone X koji je kupila u julu iako je ćerka očekivala da će i taj trošak ići iz majčinog novčanika.

Pritom, njena mama nema nameru da taj novac potroši za sebe, već kaže kako će novac koji očekuje od ćerke svake nedelje da ide u fond za njeno polaganje vozačkog ispita.

Iako je u početku verovala kako je sve to dobro što je tražila od nje, ćerka joj je svojim durenjem i prigovorima poljuljala u tom uverenju pa je potražila savete drugih roditelja.

– Jesu li moji zahtevi nerazumni? Sad više nisam sigurna – napisala je.

Mnogi su je podržali na forumu uz komentare da je to odlična vaspitna metoda, a osim toga zašto ne bi pomogla majci kad već zarađuje toliki novac.

– Uopšte niste nerazumni! 16-godišnjakinja sa skoro 17.000 evra godišnje zarade mora da plati deo troškova zajedničkog života u domaćinstvu. Ostatak može da uštedi, što će je dovesti u finansijski vrlo dobar položaj.

Međutim, nisu se svi složili sa tim, pa je bilo oprečnih komentara. Bilo je i ljudi koji smatraju da je ova majka okrutna.

Naravno da ste nerazumni. Tražite od 16-godišnjeg deteta da plati boravak u sopstvenom domu.

Nije ni trebalo da imate decu ako ne možete da plaćate za njih – prenosi “The Sun”.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs