BOLNA ISPOVEST

NARICALA SAM! MESEC DANA SAM HODALA KAO ZOMBI: Ivana Korab o traumi zbog gubitka bebe!


Ivana Korab je podelila svoje bolno iskustvo kako bi pružila podršku i osnažila žene koje vode bitku za potomstvo

Porodica
14:06h Autor:
Foto: PrintscreenInstagram/IvanaKorab

Ivana Korab (35) i njen suprug Ognjen u februaru su dobili sina Mateu, kojeg je manekenka dobila uz pomoć treće vantelesne oplodnje.

Nakon drugog neuspelog pokušaja, Ivana je izgubila bebu, a sada je podelila svoje traumatično iskustvo.

S obzirom na to da je njen suprug Ognjen svojevremeno bolovao od Hočkina Ivana je znala da prirodnim putem ne može ostati u drugom stanju, pa je po savetu lekara prošla proceduru i pripreme za vantelesno začeće.

Prvi pokušaj bio je neuspešan, njeno telo odbacilo je embrion, sa drugom vantelesnom situacija uspela je da ostane u drugom stanju, ali nažalost svega dve nedelje kasnije izgubila je bebu.

- Kada sam saznala da sam ostala u drugom stanju bila sam presrećna, na sedmom nebu. Budući da lekari predlažu da se, kako embrion ne bi ispao, leži par dana otišla sam kod mame i tamo provela neko vreme. Predlog je bio dva ja sam ležala četiri dana, bukvalno sam ustajala samo da odem do toaleta i da se istuširam. U jednom momentu posetio me je brat sa mlađim sinom i kada sam silazila niz stepenice da ih dočekam niz noge je počela da mi curi krv, poput scene iz nekog horor filma. Toliko mi je bilo teško da sam naricala, nisam mogla da se suzdržim. Mesec dana sam bila kao zombi. Po sedam sati dnevno sam na telefonu igrala neku glupu igricu - ispričala je manekenka svojim pratiocima u videu na Instagramu.

Uprkos bolnom iskustvu odustajanje joj nije bilo ni na kraj pameti.

- Poenta je koliko ti hrabrosti treba da prolaziš kroz sve to, da ne digneš ruke i ne kažeš: “ E ok nije mi suđeno”. Ne znači da ti nije suđeno, već samo da ti malo više vremena treba, da moraš malo više da se potrudiš.

Šest meseci kasnije, treća vantelesna urodila je plodom i Ivana je danas majka preslatkog dečaka.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...