otvoreno i iskreno

DANIJELA DIMITROVSKA: Matija (7) je šarmantan na tatu! Ide u francusku školu i jezik zna savršeno!

Nekadašnji top-model s internacionalnom karijerom otkriva da se raduje onom što život donosi, kako je danas manje štedljiva nego tokom manekenske karijere i da bi je dolazak bebe usrećio

Porodica
Autor:
DANIJELA DIMITROVSKA: Matija (7) je šarmantan na tatu! Ide u francusku školu i jezik zna savršeno!
Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Bivši srpski top model Danijela Dimitrovska (34) je tokom svoje karijere svetskim modnim pistama, bila muza mnogih slavnih modnih kreatora, a danas je ponosna majka sedmogodišnjeg sina Matije kojeg ima u braku sa voditeljem Ognjenom Amidžićem.

Prelepa Danijela je u intervju za Story otkrila planove za leto i šta joj se još zanimljivo događa.

Da li vam nedostaju dani manekenstva?

- Ne, prevazišla sam to odavno jer znam koliko je naporno, mada je lepo. S ove distance, kad zamislim da obilazim po četiri ili pet svetskih nedelja mode po sezoni, ne bi mi prijalo. Nemam više osećaj uzbuđenja kad pomislim na to, ali bih volela da odlazim kao gost. Nadam se da će se to uskoro desiti. Volim kada u okviru moje agencije obilazim modne centre, to mi je omiljeni deo posla. Modeling prepuštam mlađima od mene.

Da li ste se Ognjen i vi u nekom momentu zapitali zbog čega ste odabrali život s toliko obaveza? Znamo da vi imate dva posla, a on i više...

-Ne, zato što smo oboje radoholici. Volimo da radimo i da smo u komunikaciji s ljudima. Mogu da ne radim ništa dva dana, posle toga mi je dosadno. Radim od 14 godine i moja suština je u radu, jer sam naučila da kroz posao uklopim i zadovoljstvo. Radim poslove u kojima uživam.

Čini li vam se da danas, kada ste majka, izdvajate manje novca za šoping u odnosu na dane kada ste bili top-model?

-Oduvek sam bila racionalna. Kad sam se bavila manekenstvom, više sam vodila računa o novcu. Bile su takve okolnosti, štedela sam i plašila sam se da sebi kupim, recimo, skupu tašnu. Promenile su se okolnosti, ali sam i danas racionalna, mada opuštenije potrošim novac na kvalitetnije stvari. S vremenom sam naučila da je novac energija i da morate i da ga potrošite da bi vam se vratio. Kada sam sebi obezbedila krov nad glavom, uložila u posao i kupila auto, opustila sam se. Imala sam cilj da otvorim modnu agenciju. Kad sam to uradila, onda sam počela da uživam.

Koja su sada Matijina interesovanja?

-On ima sedam i po godina i pohađa francusku školu. Sad je u fazi da imitira pubertet (smeh), jer oponaša stariju decu. Trenira plivanje, počeo je da ide na fudbal i obožava da igra igrice. Igra se s decom, ali voli da bude u onlajn komunikaciji s decom iz inostranstva, jer dobro priča francuski i engleski. Svestran je. Francuski mu je prvi jezik u školi i zna ga savršeno. Engleski je naučio uz igrice. Jezici danas predstavljaju vrata u svet i drago mi je što mu dobro idu. Šarmantan je na tatu (smeh).

Da li pored toliko posla možete da zamislite da imate bebu?

-Živim život opušteno, nemam planove – oni su tu da se kvare. S vremenom sam naučila da treba da uživam u onom što imam, da budem zahvalna i da se radujem onom što dolazi. Ako beba dođe – ja ću biti srećna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs