DIREKTORKA UDRUŽENJA RODITELJ

ZAPOSLENE MAJKE TOKOM PANDEMIJE NOSE NAJVEĆI TERET: Samo ovako im možemo pomoći da se izbore sa stresom!

Pročitajte kako pomoći da se žene izbore sa egzistencijalnim problemima, strahovima, ali i svakodnevnim poslovima u jeku pandemije

Porodica
Autor:
Foto: Printscreen/Prva TV

Sve majke, a naročito one zaposlene izložene su velikom stresu, a time i pritisku u ovim izazovnim vremenima. Gordana Plemić, direktorka Udruženja roditelj je u gostujući u jutarnjem programu na TV Prva otkrila da one nose 

glavni teret cele priče.

 

"Inače je majka, kao majka, a kada je zaposlena, pred njom su veliki izazovi. Da bude na poslu, da bude dobra, ali i da bude u kući i majka i domaćica i sve ono što se od nje traži", rekla je Gordana.

 

Tokom pandemije korona virusa, situacija je dodatno otežana svim zaposlenim majkama.

Gordana Plemić
foto: Printscreen/Prva TV

"Da li decu idu ili ne u vrtić, da li će se razboleti? Ako dete ide u školu, da li je na online nastavi, ili ide u školu? Majke su pod velikim pritiskom, jer pored svih pritisaka u kući i na poslu, ona mora da bude i nastavnik, psiholog, da radi sa decom mnogo više, nego što je to bilo pre korone", istakla je Gordana Plemić.

 

Ujedno, naglasila je i da ne izostavlja očeve, ali veruje da majke više vremena provode uz decu i kod kuće.

 

Svim majkama, naročito zaposlenim majkama, neophodna je pomoć i, pre svega, razumevanje.

 

On je dala savet svim majkama, iz svog iskustva.

 

"Imam troje dece i naučila sam da ne moramo da budemo u svemu najbolje, da bude sve idealno. Moramo da slušamo sebe, jer kada pomogneš sebi i kad staviš sebe na prvo mesto, onda možeš to da pružiš i drugima", rekla je Gordana.

 

"Možda ne možemo u pozorište, možda ne možemo da putujemo i svima to smeta, ali postoje male radosti. Možemo naći način da se družimo i da shvatimo koliko su nam neki ljudi važni. Treba obratiti pažnju na male stvari kojima ranije nismo posvećivali pažnju", navela je Gordana.

 

Ona je istakla i da smo mnogo toga naučili tokom pandemije. Ne moramo toliko da izlazimo, da kupujemo, lepo je družiti se i u kućnim uslovima, poštujući sve propisane mere i zadovoljavati se malim stvarima.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...