Konačno pronašla svoj mir

33 godine bila sam brižna majka i besprekorna supruga: Evo kako mi se sve vratilo!

Živi sama, ima dobar odnos sa decom, i to joj je sasvim dovoljno

Porodica
Autor:
Ilustracija, Foto: Profimedia

Kako čovek može biti sam u braku? Usamljen, a okružen ljudima? kako se 33 godine dug brak svede na sporazumni razvod? Prenosimo iskustvo jedne žene koja je baš to doživela... 

 

Uvek sam bila dobra, brižna majka, nežna, bez poroka i loših navika. Moja deca su mi uvek verovala. Imam ih troje: dva sina i ćerku. Poslednjeg sina rodila sam u 37. godini, s velikom razlikom u odnosu na stariju decu.

Radila sam celog života, ali nekako sam trošila malo na sebe - više za decu, za dom, za udobnost. Nisam nigde išla, a htela sam... Pre braka uvek sam negde odlazila na odmor.

 

Moj muž, po svim standardima, nije bio loš: nije pio, nije pušio, sve je naizgled i generalno bilo u redu. Ali... Kada sam napunila 55 godina, deca su već bila samostalna i shvatila sam da više ne želim da živim tako i da više nema potrebe za tim.

 

Moj muž ima skup hobi - lov: tri čistokrvna goniča, mnogo različitog oružja, voki-toki , ali meni ne dozvoljava da imam čak ni mačku kod kuće, jer ih on ne voli. I mnogo stvari on ne voli od onoga što ja volim. I meni je sve to onemogućeno, jer njemu smeta.

U septembru (bilo je to pre 6 godina) predložila sam da se razvedemo - dala sam mu svu imovinu, samo u zamenu za mir i slobodu. Složio se odmah, jer do tada veza je gotovo nestala, deca nisu bila kod kuće, a on i nije imao želju da za mene učini bilo šta.


Već u novembru sam se preselila u svoj mali stan. S jednim koferom otišla sam među prazne zidove. Bila sam tako srećna! Počela sam postepeno sve da sređujem.

 

Od razvoda je prošlo 6 godina, a sada svake godine idem na more, na koncerte, na različite izlete u druge gradove. Imam dve mačke. Vrlo dobro se slažem sa svojom decom. Sada imam takav mir o kojem nisam ni sanjala, mislim da je nastupio najlepši period u mom životu i ne želim ništa da menjam. Ne želim više da se udajem - u tome sam bila 33 godine...

 

(Stil.kurir.rs)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...