hEROJ

Ova devojka je odgojila petoro braće i sestara nakon što su ostali bez oba roditelja: Gledam ih i znam da će sve biti u redu! (FOTO, VIDEO)

Usvajanje i razdvajanje njene braće i sestara nije bila opcija za Samantu

Porodica 23.10.2019. - 20:51h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Printscreen youtube/ Inside Edition

Kada umre jedno od supružnika, ovo drugo mora da se izboru sa velikim gubitkom, samoćom, ali i teretom odgoja dece. Međutim, postoje i gore sudbine od ove opisane. Naime, ako oba roditelja umru u kratkom vremenskom periodu, ili istovremeno, njihova deca su suočena sa stravičnom sudbinom.

 

Upravo se to dogodilo deci Rodrigez. Naime, njihova majka Lisa Smit, umrla je u 35.godini od raka grlića materice, dok je njen suprug Aleksandar Rodrigez umro tri godine kasnije od limfoma u dobi od 44 godine.

 

Iza njih je ostalo 6 dece. 

 

Najstarija od njih, Samanta, imala je tada samo 17 godina!

 

Kada je socijalna služba predložila usvajanje dece, Samanta je shvatila da ni jedna porodica neće usvojiti šestoro dece, a da se razdvoje bilo je neprihvatljivo! Samanta je tada hrabro podigla glavu i započela najveći životni izazov: odgajala je petoricu braće i sestara u dobi od 4 i 13 godina.

 

Pravni staratelj dece je bila njihova baka Lourdes, ali zbog artritisa ova žena nije mogla sasvim da se brine o deci. 

 

Od 2013. godine pa do danas, prava heroina porodice Rodrigez je Samanta: ona je majka, otac i starija sestra.


Onkolog (40) koji je uklonio oko 2500 tumora, oboleo od raka želuca: Evo kako se ja borim sa ovom bolešću! (FOTO)

 

Samanta ne može sebi da dopusti da bude tinejdžerka. Od smrti svojih roditelja, ona priprema obroke, sređuje kuću, vodi decu u školu i brine o svim porodičnim pitanjima.

 

Njena braća i sestre su danas dovoljno stari da znaju šta je Samanta uradila za njih. Zahvaljujući njoj mogli su nastaviti da žive zajedno, da se ne razdvajaju; zahvaljujući njoj svaki dan su imali šta da jedu, piju, spavali su zajedno, radovali se sitnim stvarima i prebrodili najveći gubitak u svojim životima. 

 

Tragedija kroz koju su deca Rodrigez prošla, nije prošla nezapaženo. Njihova zajednica je odlučila da im pomogne koliko može: dobili su automobil od lokalne policije uz pomoć kojeg se prevoze po gradu. Mnogi anonimni donori su im dali novac, a tu su i komšije koji im se uvek nalaze "pri ruci".

 

Danas Samanta ima dvadeset godina i radi u jednom kafiću kao konobarica kako bi platila računa, prehranila porodicu...

 

"Oni zaslužuju sve. Gledam svoju braću i sestre i znam da će sve biti u redu," kaže Samanta.

 

Samanta sanja da jednog dana zaradi dovoljno novca kako bi završila fakultet i platila školarinu za svoje sestre i braću.


Ostavljam ti je u amanet: Rekla je spuštajući dete u ruke moje majke!

 

(Stil.kurir.rs)

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...