Provereno deluje

Hidrogen je prva pomoć u kući: Evo šta sve leči, a šta čisti!

Najmoćnije sredstvo u kući

Porodica
Autor:
Foto: Profimedia

Hidrogen je jeftino sredstvo koje nam je dostupno u svim prodavnicama. Pomaže u rešavanju raznih nestandardnih problema:

 

PAŽNJA: Koristite samo troprocentni hidrogen!

 

1. Izbeljivanje garderobe

 

U činiju sa vodom dodajte čašu hidrogena pa u tom rastvoru operite veš koji želite da izbelite. Ako hoćete da uklonite  fleke sa odeće: nanesite hidrogen na mrlju, sačekajte 1 minu, pa operite garderobu.

 

2. Uklanja gljivice sa noktiju

 

Napravite rastvor od vode i hidrogena u razmeri 1:1, pa ovim rastvorom operite noge ujutru i uveče.

 

3. Uklanja bol iz vrata

 

Natopite krpu hidrogenom pa stavite na vrat, preko obloga stavite suv peškir. Neka obloge stoje na vašem vratu 15ak minuta. Mišići će se zagrejati i napetost će nestati.

 

4. Lečenje ranitisa

 

Rastvor od 1 čaše gazirane vode i 1 kašike hidrogena može isprati sluznicu nosa, tako da više nećete osećati bol ili imati curenje iz nosa.

 

5. Ispiranje usta

 

10 ml hidrogena mućkajte u ustima tokom 5 minuta. Gutanje je zabranjeno. Nakon 5 min, ispljunite sadržaj pa još i isperite usta. Ovim postupkom ćete ukloniti rane u usnoj duplji, a i zube ćete izbeliti. Hidrogen se može pomešati i sa pastom za zube.

 

6. Dezinfekcija kontaktnih sočiva

 

Sočiva se mogu očistiti i sa hidrogenom u nedostatku tečnosti za ispiranje sočiva.

 

7. Pomoč pri čišćenju kuće

 

Hidrogen uspešno ubija bakterije. Da biste sa njim očistili i dezinfikovali kuću, natopite krpu sa ovim sredstvom i prebrišite površine detaljno.

 

8. Leči upalu  grla

 

Pomešajte pola kašike vode i par kapi hidrogena pa sa ovim isperite grlo tako što ćete grgoljiti tečnost. Patogene bakterije će odmah biti uništene.

 

9. Čišćenje ušiju

 

Uzmite nekoliko kapi sredstva i dodajte ih u toplu vodu. U ovom rastvoru natopite štapiće za uši pa sa njima očistite uši.

 

(STIL.KURIR.RS)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...