Provereno deluje

Oslobodite se herpesa na usnama za jedan dan: Evo kako! (RECEPT)

Herpes se obično javi ako vam je imunitet oslabljen ili ako je telo pretrpelo neki stres. Međutim, sreća je pa se brzo leči

Nega
17:30h Autor:
Foto: Shutterstock

Herpes je jedna od najpodmuklijih bolesti. Čak i ako je ova bolest blaga, ona je ipak neprijatna. Posebno neprijatan je karakterističan osip na usnama, koji jako svrbi, izgleda grozno i čini vas nesigurnim.

 

Ovo su efektivni načini da uklonite herpes za 1 dan:

 

Mleko

 

Navlažite pamučni štapić sa mlekom i nanesite na mesto zahvaćeno herpesom. Ne perite usta i ne jedite ništa dok se mleko ne osuši. Ovaj postupak ponovite svakih 2 do 3 sata, a do večeri će plikovi nestati.

 

Sladić

 

Slatki koren, gospino bilje, slatko drvce, šećerni koren ili likorica je odličan lek za herpes. Smrvite ga u prah, dodajte prokuvanu vodu da biste napravili kašastu smesu i nanesite je na osip. Najbolje je da to uradite pre spavanja, a tek ujutru isperete ostatke s lica. Herpes će sigurno nestati.

 

Hidrogen

 

Ako imate herpes, prebrišite ga nekoliko puta sa hidrogenom. Učinite to nekoliko puta i to svakih 2 do 3 sata, a uveče će lice ponovo biti čisto.

 

Beli luk

 

Istisnite jedan čen belog luka kroz presu pa smesu stavite na herpes. Ovaj tretman je izuzetno efikasan i veoma brzo deluje. 

 

Eterično ulje nane

 

Za razliku od  belog luka, eterično ulje nane odlično miriše, a herpes leči kao od šale. Tri puta dnevno nanesite ga na herpes i videćete kako ova boljka nestaje do večeri.

 

 

Aloe vera

 

Sok od aloje je savršen lek za hepres. Premažite  zahvaćeno mesto svaka 2 sata ili samo nanesite svež i oljušten list aloje na herpes.

 

Led

 

Led savršeno pomaže kod simptoma herpesa.Čim osetite da su vaše usne natečene, stavite led koji će usporiti progresiju bolesti i pomoći telu da se brže izbori sa infekcijom.

 

Stil.kurir.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs