pOTRESNO

Moj suprug je odličan otac, ali užasan muž: Svetlana progovorila o porodičnim problemima!

Ruskinja Svetlana je otvoreno pričala o problemima sa kojima se susreće, a sve je objavio portal The ScaryMommy

Porodica
Autor:
Moj suprug je odličan otac, ali užasan muž: Svetlana progovorila o porodičnim problemima!
Foto: Shutterstock

Moj muž radi više od 50 sati nedeljno. Sve vreme ja sedim kod kuće i brinem o naših četvoro dece. Na kraju nedelje on uzme naše najstarije dete i vodi ga u bioskop, kuglanje, bazen.. Za to vreme ja vodim računa o najmlađima među kojima su i bliznaci. On provodi mnogo vremena u prodavnici, kupuje namirnice, a takođe voli i da čisti stan satima, na šta je veoma ponosan.

Najiritantnija stvar je u tome što je on stvarno dobar otac, ali nije baš dobar muž. Ta rečenica "nije baš dobar muž" je blag opis situacije u kojoj se nalazim. Stalno me ponižava ružnim frazama, podsmeva mi se. Zašto to radi - nemam pojma!

Stalno mu govorim: "Molim te budi ljubazniji!", "Molim te pazi šta pričaš", "Molim te da me ne tretiraš kao g***o!"

Sada verovatno mnogi čitaoci jedva čekaju a napišu komentar tipa: "Zašto se ne obratiš psihologu?"

Naravno da sam mu govorila o tome kako moramo da potražimo stručnu pomoć. Danima sam insistirala na tome. Odbio je! Svaki put.

Znate šta mi je na to rekao? "Idi sama proveri svoju glavu!" Jer on veruje da svi naši problemi dolaze od mene!

On smatra da ja sve pogrešno radim. Kada deca nisu tu stalno me vređa rečima: "glupa ovco", "idiote" i td...

Kada mu kažem da se ponaša nepristojno i neprihvatljivo, on kaže da ga ja izazivam svojim ponašanjem. Sve što uradim ili ne uradim za njega je greška!

Sama sebi zvučim kao pokvarena ploča, ponavljajući jedno te isto: "Molim te budi malo ljubazniji", "Molim te pazi šta pričaš!"

Nikad ne mogu da se odmorim

Nedelja je jedini slobodan dan mog muža. Zato mrzim nedelju. Apsolutno sve što treba da radim ovog dana se automatski odlaže za ponedeljak. U njegovom prisustvu, ja samo klonem. Ceo dan hodam kao "po jajima" kako ga ne bih izazvala na svađu pred decom.

Iz njegove perspektive, sve radim pogrešno: izgledam pogrešno, pogrešno sređujem kuću, pogrešno govorim...

Mi smo vaspitani na potpuno različit način. U njegovoj porodici, verujem da niko nije čuo za saosećanje. On to jednostavno ne zna i ne može da pokaže. U mojoj porodici je to bilo drugačije.

Zajedno smo već šest godina. Pre nego što sam ušla u ovu vezu nikad nisam bila u prilici da zovem hitnu da interveniše kod kuće ili da idem kod psihijatra jer sam osećala da umirem u sebi...

Pre neku veče probudio me strašan bol u ruci. Bol je bila toliko jaka da sam osećala obamrlost. Kukala sam od bolova, a moj muž se nije obazirao.

Isterao me iz sobe jer je morao da odspava, a ja sam ga budila.

Posle sam mu poslala SMS da moram u bolnicu. Kada sam se pakovala kako bih otišla u bolnicu, on je razjareno izleteo u hodnik i počeo da viče na mene kako ja ne znam šta je bol i da se samo prenemažem.

Ipak sam otišla kod lekara, a kada mi je stigla dijagnoza bio je zapanjen. Kila na jednom od cervikalnih intervertebralnih diskova je porasla toliko da je izazvala pritisak fluida na kičmenu moždinu.

Moj muž nije narkoman, nije alkoholičar, ne tuče me i nikad me nije prevario, ali je najgori muž na svetu.

Ne mari za mene i pored njega se ne osećam udobno. A to ne sme da se desi kada si sa nekim u braku. U sopstvenom domu ne mogu da se opustim ni sekundu.

Kičma mi se nikad neće oporaviti kako treba jer jednostavno nemam priliku da zastanem, sednem i odmorim se. Ako vidi da je pod prljav - okriviće mene. Bez obzira što imam nesnosne bolove. On ne zna šta je saosećanje.

Kada se neko od dece povredi on odmah trči do njih ljubi ih, ljulja, priča im priče, teši ih. U tim momentima moje srce poskoči od sreće zbog ljubavi prema deci, ali isto tako krvari zbog nepravde prema meni.

Ja samo sanjarim o tome da odem od njega daleko i da živim život bez svakodnevnih poniženja. Međutim, realnost je da ne mogu da izdržavam decu sama i da imam puno radno vreme.

Moj muž je već odavno prestao da se pretvara da me voli. Sad otvoreno pokazuje mržnju.

To što je odličan otac ne znači da je dobar muž. Ja nisam slaba osoba. Prepoznajem da imam ozbiljne probleme. Nikad se neću pretvarati da je sve uredu, kada nije. Zaslužujem više. Moja deca zaslužuju više. Bez obzira što je on dobar otac, nikad im neće biti najbolji primer sve dok se loše ponaša prema njihovoj majci.

Stil.kurir.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs