Šik dame

Super bake osvajaju Instagram: Ove dame su zaludele internet svojim izgledom! (FOTO)

Otvoreno pokazuju da život ne staje posle 60. godine, menjaju sliku toga kako bi stvarnost trebalo da izgleda i kako bi u starosti žena trebalo da se oseća

Moda
Autor:
Super bake osvajaju Instagram: Ove dame su zaludele internet svojim izgledom! (FOTO)
Foto: Profimedia

Kada se govori o influenserkama, Instagramu, modnim ikonama, uvek svi pomisle na mlade žene, uglavnom milenijalke, odnosno one koje su rođene kasnih osamdesetih i devedesetih godina. Međutim, i starije dame, sve više pronalaze svoj put na društvenim mrežama.

Njih nekoliko potpuno su zaludele Internet, a otvoreno pokazuju da život ne staje posle 60. godine.

Bilo da su udate ili ne, rade ili uživaju u svojim penzionerskim danima, većina njih su bake, a na Instagramu imaju horde sledbenika. I to ne zbog saveta o zimnici, već zbog životnog stila i modnog ukusa.

One menjaju sliku toga kako bi stvarnost trebalo da izgleda i kako bi u starosti žena trebalo da se oseća.

Lin Slejter

Stil nema veze sa godinama: Maje Mask (70) je najbolji dokaz za to! (FOTO)

Lin Slejter (64) profesorka je na Univerzitetu Fordham u Njujorku, a široj javnosti je poznata kao Instagram idol. Ima stotine hiljada pratilaca na ovoj društvenoj mreži.

„Nemam 20. Ne želim ni da imam 20, ali sam neverovatno kul. To pomislim kada objavljujem sliku“, rekla je ona, piše Independent.

Dženi Ki

Kraljice mode: Žene koje stilom prkose godinama! (FOTO)

A post shared by Jenny Kee (@jennykeeoz) on

„Nećemo biti stare ženice koje sede u staračkom domu s ljubičastom kosom od ehotona“, rekla je Dženi Ki (71).

Kada pomislite na baku sigurno pomislite na štrikanje džempera i pravljenje džema, ali ne i kada je Dženi u pitanju. Dženi se bavi dizajnom, a njeni pratioci na Instragramu oduševljeni su njenim stilom.

„Ako ćemo da budemo u staračkom domu pušićemo svoju marihuanu, jesti svoju zdravu hranu i imati odličan stil“, njen je plan za budućnost, koji se ne uklapa u stereotipe.

Dori Džejkobson

Plejboj baka zapalila društvene mreže: Ima 83 godine i najstarija je blogerka na svetu! (FOTO)

Stil i gracioznost nemaju apsolutno nikakve veze sa godinama, a to je pokazala i nekadašnja Plejbojeva zečica, koja je zagazila u devetu deceniju života.

Dori Džejkobson (83) na svom Instagramu reklamira donji veš i pokazuje kako da se oblačite moderno i s ukusom i u trećoj životnoj dobi.

„Nosite ono što vam se sviđa, "prikladno za godine" s tim nema nikakve veze“, poručuje ona.

Badi Vinkl

Kim i Bijonse su prošlost: Ova baka osvaja Internet munjevitom brzinom! (FOTO)

A post shared by ?BADDiE? (@baddiewinkle) on

Bilo da nosi šarene džempere, oskudne kupaće kostime ili roze majicu s natpisom „Budi dr**a, radi što god hoćeš“, Badi Vinkl je stekla kultni status, a sledi je više miliona ljudi na Instagramu.

Ambasadorka je velikih brendova za negu kose, tela i svetski poznatog proizvođača votke. Da, da votke. A šta ćete vi da radite u svojim devedesetim?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs