TREND

BALAKLAVA KAPA: Najtopliji aksesoar koji možete da zamislite, ovako ga nosimo ove zime! (FOTO)

Kao očekivani odgovor na sve popularniji trend udobne trikotaže i mekog pletiva, koji smo zavoleli još prošle godine, ove zime (koja se, inače, uopšte ne šali) pojavio se još jedan koji se lako može ručno napraviti u kućnoj režiji. Pogađate? U pitanju su nesvakidašnje pletene kape, poznatije kao balaklave!

Moda
Autor:
BALAKLAVA KAPA: Najtopliji aksesoar koji možete da zamislite, ovako ga nosimo ove zime! (FOTO)
Foto: Instagram / emmafridsell

Da vam je neko pričao da će kape koje smo nosili u zabavištu i donedavno gledali samo na fotografijama jugonostalgičnih naloga na Instagramu danas biti najnošeniji zimski komad, da li biste im ozbiljno poverovali?

E, pa taj trenutak je došao: balaklava je jedina kapa koja vam treba ove sezone. I to ne samo ako ste na snegu, čini se. Devojke na Instagramu nose je čak i da se izležavaju po kući (a svi želimo da se izležavamo u kombinacijama koje pravi The Pouf) i na suncu ili treniraju (Nike ima odlične opcije od high tech tkanina).

Ali šta je stvarno balaklava (osim kul trenda koji će vas utopliti)? Ne možemo ih nazvati šalovima, niti kapama pošto su realno - oba. Možda nešto poput kapuljače koja je izgubila ostatak duksa? Bilo kako bilo, uklopiti ih u zimski outfit je mnogo jednostavnije nego što se čini, ništa komplikovanije od bilo koje druge (štrikane) kape, realno. Obožavamo ih uz slojevite kombinacije i kapute sa predimenzioniranim ramenima.

Kako ćete vi nositi svoju?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs