Hit trend

BALETANKE SU TREND BROJ 1 OVOG PROLEĆA I LETA: Evo kako da ih nosite! (FOTO)

Pogledajte neke od predloga kako nositi baletanke ove sezone u različitim prilikama i stilovima

Moda
Autor:
BALETANKE SU TREND BROJ 1 OVOG PROLEĆA I LETA: Evo kako da ih nosite! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Iako prethodnih nekoliko godina baletanke nisu bile modni izbor jedan, ove godine su apsolutni hit! Vratile su se na modnu scenu u velikom stilu, a ove vanvremenske cipele lako ćete uklopiti u sve stajlinge!

Klasičnog su dizajna pa svakako iskopajte iz dna odmara omiljeni model baletanki koje dugo niste nosili jer nećete pogrešiti ako ih odaberete za šetnju gradom ili odlazak na posao. Savršen su izbor za farberke dužine do gležnja, kratke pantalone, ali i lepršave midi haljine.

Baletanke su oduvek bile sinonim za Francuskinje, žene s najviše stila, kako im se često tepa. Još od vremena Brižit Bardo baletanke su izašle iz baletskih studija na ulice i osvojile srca brojnih žena. Predivna Brižit nosila ih je u filmu Juliette koji ju je učinio zvezdom velikog ekrana, ali i hitu iz 1956. I bog stvori ženu kao i na premijerama filmova.

Brižit Bardo
foto: Profimedia

Od tada su baletanke sinonim za ležernu eleganciju, a obožavala ih je i holivudska ikona Odri Hepbern koja ih je nosila doslovno uz sve.

Odri Hepbern
foto: Profimedia

Danas dolaze u svim bojama, printevima i od različitih materijala, ali predmet želja samo su jedne – one Šanelove koje su se u prodaji pojavile davne 1984.

U nastavku pogledajte nekoliko ideja kako da ovog proleća i leta nosite baletanke!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs