Modna diplomatija

Iz patika u glamuroznu haljinu: Model iznad kolena za doček princa! (FOTO)

Viđeno izdanje na stadionu u pariskom predgrađu Sen-Denis u večernjim satima zamenila je onim znatno glamuroznijim

Moda
Autor:
Iz patika u glamuroznu haljinu: Model iznad kolena za doček princa! (FOTO)
Foto: Reuters / Pool

Nakon što je u društvu supruga, francuskog predsednika Emanuela Makrona, prošle nedelje sa tribina pažljivo pratila okršaj Francuske i Holandije u Ligi nacija, prva dama Brižit Makron ove srede je u ulozi počasnog gosta učestvovala na fudbalskoj utakmici humanitarnog karaktera, da bi u večernjim satima sa suprugom ugostila japanskog princa Naruhita u dvorcu Versaju.

Povodom utakmice, prva dama Francuske osvanula je u jednoj od omiljenih odevnih kombinacija – uskim farmerkama i strukiranom, tamnoplavom sakou na dvostruko kopčanje.

Opušteno, a istovremeno formalno izdanje, Brižit Makron začinila je skupocenim parom patika s potpisom njenog omiljenog modnog brenda – Luj Vitona.

Obukla elegantno odelo, a obula patike: Slavna prva dama zaigrala fudbal! (FOTO)

foto: Profimedia

Viđeno izdanje na stadionu u pariskom predgrađu Sen-Denis, Brižit Makron u večernjim satima zamenila je onim znatno glamuroznijim.

Sa suprugom, predsednikom Emanuelom Makronom, prva dama Francuske organizovala je državničku večeru u impresivnom dvorcu Versaju u čast japanskom princu Naruhitu – najstarijem sinu trenutnog japanskog cara Akihita i carice Miči.

Da se poput dama s kraljevskih dvora i prvih dama trudi da praktikuje modnu diplomatiju, Brižit je dokazala pojavom u presijavajućoj haljini boje lavande koja krojem i materijalom svile, ukrašene cvetnim dezenom, neodoljivo podseća na tradicionalnu haljinu ćipao.

Za dva dana četiri savršene kombinacije: Brižit Makron ostavila danske princeze u drugom planu! (FOTO)

foto: Reuters / Pool

Spomenutu kreaciju iznad kolena Brižit Makron istakla je parom cipela u špic metalnog odsjaja, a po pitanju modnih dodataka odabir je ovoga put pao na srebrnu torbicu na preklop i nakit poput sata u boji lavande i dijamantskih minđuša koje su oplemenile šinjon punđu.

"Uvek sam puno truda ulagala u svoj izgled, pitajte samo to i moju decu ili učenike. Nikad ne bih izašla iz kuće bez pažljivo odabrane modne kombinacije i frizure. Rezultat može doduše varirati, ali ja ne mogu drugačije", priznala je Makron u prošlogodišnjem intervjuu za francusko izdanje magazina Elle.

Ceo svet je bio protiv njihove ljubavi, osim nje: Upoznajte ćerku Brižit Makron! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs