obavezno pročitajte

Svaka druga žena pravi istu grešku: 3 saveta za savršen izgled grudi!

Da bi grudnjak ispunjavao svoju svrhu, odnosno da bi grudi u njemu izgledale savršeno, potrebno je paziti kako se pere, suši, ali i dobro ga isprobati pre kupovine...

Moda
Autor:
Svaka druga žena pravi istu grešku: 3 saveta za savršen izgled grudi!
Foto: Profimedia

Mnoge žene često rade ove tri greške kada su grudnjaci u pitanju. Od pogrešne kupnje preko prečestog pranja do sušenja u sušilici.

Ne perite grudnjak prečesto

Ako perete grudnjak nakon svakog nošenja moglo bi da se dogodi da brzo izgubi svoju elastičnost, a tada grudi više neće dobro izgledati u njemu. Preporuka je oprati ga nakon tri do četiri nošenja i to u mrežici za pranje veša, prenosi Dejli Mejl.

Ne sušite ga u sušilici

Najbolje je osušiti sveže oprani grudnjak na vazduhu, ali ne tako da se obesi za jedan kraj - može da se rastegne. Pravilno je da ga na sušenje stavite po sredini. Ako vam se grudnjak rastegne, više neće držati grudi kako treba.

Kupujte pravu veličinu

Iako možda mislite da dobro znate koju veličinu grudnjaka nosite, ne zaboravite da se oblik i veličina grudi s godinama menja. Najidealnije je isprobati grudnjak pre kupovine i pripaziti na neke stvari.

Grudnjak prave veličine neće vas stezati, niti će vam grudi "plivati u njemu", a bretele neće kliziti s ramena. Želite li da vam grudi izgledaju veće, onda nabavite "push up" model koji imaju dodatni sloj koji grudi čini većima.

Kopčajte grudnjak ispod lopatica, ne previsoko kao što mnoge žene rade. Potom namestite bretele tako da između stane prst, prekratke će se urezivati u kožu, a to izgleda ružno. Sagnite se i proverite da li vam ispadaju grudi iz korpi jer ne bi smele.

Pogledajte u videu kako pravilno nositi grudnjak:

Postoji i tzv. nevidljivi grudnjak

Ovaj grudnjak je veoma popularan među bogatim i slavnim ženama jer u javnosti njihove grudi izgledaju prirodno savršene. On podiže grudi, a teško ga je uočiti.

To su nalepnice za grudi koje ih se bukvalno podignu i zalepe za kožu iznad njih. Vodootporan je pa sa njim možete i na plažu.

Evo kako izgleda i kako se stavlja:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs