Poput lepe Francusinje

Brižit Bardo: Stilske lekcije legendarne modne ikone koje važe i danas! (FOTO)

Poznata po statusu bezvremene stilske ikone, Bardo čak i u svojoj 83. godini života i dalje inspiriše svojom prefinjenošću i stilom

Moda
Autor:
Brižit Bardo: Stilske lekcije legendarne modne ikone koje važe i danas! (FOTO)
Foto: Profimedia

Glumica Bridžit Bardo jedna je od najvećih modnih ikona svih vremena, a njen mladalački duh i naglašen zavodljivi stas ostavio je neizbrisiv trag u modi, filmu i shvatanju ženstvenosti i glamura uopšte. Kako biste se ugledali na njen bezvremenski francuski šik, u nastavku vam donosimo uvid u devet ključnih stilskih pravila ove legendarne francuske ikone 60-ih godina prošlog veka.

Ne samo da je lepa Francuskinja izuzetno talentovana glumica koja se na velikim ekranima prvi puta pojavila 1952. godine, a planetarnu slavu i status seks simbola stekla već četiri godine kasnije, Brižit Bardo se u svojoj karijeri uspešno bavila pevanjem i modelingom. Školovana je balerina, a nakon završetka svoje glumačke karijere posvetila se aktivizmu za prava životinja.

Poznata po statusu bezvremene stilske ikone, Bardo čak i u svojoj 83. godini života i dalje inspiriše svojom prefinjenošću i stilom. Kreativni direktor Šanela, Karl Lagerfeld jednom prilikom o njoj je izjavio: Brižit Bardo je najveća modna ikona svih vremena’. Njen stilski potpis definisao je današnje shvatanje francuskog stila, kao i šarma i elegancije koja se danas pripisuje Parižankama.

1. Trenč kaput – ko kaže da se trenč može nositi isključivo kao kaput? Baš kao i buntovna Brižit, nosite ga kao haljinicu u kombinaciji s prugastim džemperom i crnim kožnim čizmama.

Poznata šminkerka pokazala nekoliko trikova: Klaudija Šifer izgleda kao Brižit Bardo!

foto: Profimedia

2. Haljinice s prugastim dezenom – Iako mnoge Francuskinje gotovo uvek nose isključivo crno, Bardo je očarana ‘mod’ duhom 60-ih godina često nosila preslatke haljinice prugastih i geometrijskih dezena. Ne plašite se da eksperimentišete sa uzorcima i printovima.

foto: Profimedia

3. Džemperi i karirane suknjeBardo je pažljivo odabranim odevnim komadima svojim kombinacijama dodavala posebnu notu intrige. Kombinujte različite materijale, različitih tekstura. Udobni džemperi kombinovani sa kariranim suknjama iznad kolena idealan su primer za to.

5 najbolje odevenih žena svih vremena: Za njih nikada niste čuli!

foto: Profimedia

4. Sakoi duplog kopčanja Sako nije odevni predmet u kom mogu uživati samo muškarci, ovaj šik komad kombinujte sa belim uskim džemperom ili bluzom, ili uskim pantalonama kako biste naglasili ženstvenu figuru i postigli sofisticirani izgled.

foto: Profimedia

5. Kaputi sa životinjskim printom – Kada želite da se istaknete u masi i ostavite upečatljiv utisak, baš poput plavokose francuske fatalne žene probudite svoju divlju stranu i obucite odvažni kaput upadljivog printa.

Za ženu koja želi da bude dama: 7 zakona oblačenja za prefinjen izgled!

foto: Profimedia

6. Mala crna haljina – Iako ste u dubini duše neustrašiva buntovnica kojoj stilsko eksperimentisanje nije strano, klasici poput male crne haljine najbolji su odabir za neplanirane proslave i događanja.

foto: Profimedia

7. Svilene marame Svilene marame ne nose se samo oko vrata. U duhu 60-ih nosite ih kao izuzetno moderan rajf za kosu.

Ko se sve zabavljao sa supermodelima 90-ih: Karla Bruni izazvala skandal!

foto: Profimedia

8. Plišane pantalone – Kombinacija bluze i plišanih pantalona izuzetno je retro s obzirom na to da je pliš u zimskoj sezoni doživeo potpuni preporod. Ovakve pantalone su danas dostupne u skoro svim prodavnicama garderobe.

foto: Profimedia

9. Poslednje i svakako najvažnije je da se osećate udobno i zadovoljno u svojoj koži. Samopouzdanje je najljepši modni dodatak koji žena može imati.

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs