izbegnite promašaje

Spas od neuspele kupovine: Pridržavajte se pravila 3-7-14!

Koliko imate odeće koja je previše ležerna za izlaske, a opet previše šik za kancelariju ili kafu? Ono što je u radnji bila ljubav na prvi pogled, kod kuće se pokazalo kao veliki promašaj

Modni saveti 07.11.2017. - 14:49h Autor: wall.hr
Foto: Shutterstock

Priznajte da se događa i vama. Koliko nove odeće imate koja još uvek stoji u ormaru s etiketom i nikada nije bila nošena?

 

Postoji niz razloga, od toga da odevne predmete niste uspeli iskombinovati ni sa čime što imate u ormaru pa sve do toga da ste na njih jednostavno zaboravili. Koliko imate odeće koja je previše ležerna za izlaske, a opet previše šik za kancelariju ili kafu? Ono što je u radnji bila ljubav na prvi pogled, kod kuće se pokazalo kao veliki promašaj.

 

No, bez brige, jer ova vrsta promašaja događa se i pravim profesionalcima. Američki stilista Džen Rodžin iz tog razloga razvio je metodu koja će vas na jednostavan način osigurati od gomilanja odeće koju nikada ne nosite, a zove se 3-7-14.

 

Kupujte pametno: Kako da ne budete žrtva svih svojih šoping želja

foto: Shutterstock

Pravilo 3


Ako ste zaista zaljubljeni u komad koji ste tek doneli kući, obući ćete ga što pre, jer ga svima želite pokazati. Ako 3 dana nakon kupovine još uvek niste obukli kupljeni komad, postoji velika verovatnoća da će tako i ostati.

 

Pravilo 7


Prošlo je nedelju dana, a vaša nova haljina ili majica još uvek stoje u ormaru s etiketom? Vreme je da dobro promislite koliko pametna je bila vaša kupovina. Sada ste daleko bliže fazi u kojoj nikada neće obući određeni komad.

 

Pravilo 14


Ako ni nakon 14 dana još uvek niste oblukli kupljeni komad, vreme je da ga spakirate nazad u kesu i odnesete u radnju. Tako ćete na vreme stići da zamenite komad ili dobiti povraćaj novca te se spasiti od još jedne neuspele kupovine.

 

Kako da pametno kupujete tokom rasprodaja: Za šoping bez griže savesti!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...