najbolje stilizovana glumica

SAMOPOUZDANJE I HRABROST: 8 stilskih lekcija KEJT BLANŠET koje svaka žena mora da zna kao OČE NAŠ! (FOTO)

Čak i ʽ90-ih, kada su njene vršnjakinje tek počinjale da isprobavaju različite stilove i pronalaze sebe, Kejt Blanšet je već učvrstila svoju poziciju u modnoj industriji i izdvojila se u masi.

Moda
18:47h Autor:
SAMOPOUZDANJE I HRABROST: 8 stilskih lekcija KEJT BLANŠET koje svaka žena mora da zna kao OČE NAŠ! (FOTO)
Kejt Blanšet, Foto: Profimedia

Razlog zašto uvek izgleda tako besprekorno i elegantno na crvenom tepihu je taj što poznaje svoje dobitne strane – odgovarajuću paletu nijansi koja savršeno nadopunjuje njen ten i boju kosu i očiju, promišljen balans klasičnih haljina i ležernih odela, te kako da ispozira fotografima.

Kejt je ljubiteljka crno-belih klasika. Upravo je ahromatski duet najbezvremenija kombinacija boja, koja, osim toga, neverovatno pristaje umetnici i odavno je postao njen prepoznatljiv stil na crvenom tepihu. Kada se, pak, odluči za monohromatsku paletu, glumica se poigrava detaljima, dezenima ili pastelnim rasponom nijansi. Prelivajući nakit, perje i rese nešto su s čime je naučila majstorski da se nosi već duže vreme. Blanšet postiže savršenu ravnotežu između bezvremenih odevnih kombinacija i eksperimenata, dokazujući nam da je pravi stil večan. Kako je to uspela? Nudimo osam glavnih tajni stila holivudske dive zahvaljujući kojima je kopiraju zvezde širom sveta.

Savršena odela – omiljeni trik

Njenu ljubav prema savršenom odelu fotografi su odavno detaljno dokumentovali. Nije važno da li ima gostovanje u emisiji ili se sprema za izlazak na crveni tepih – velika je verovatnoća da će se kombinacija Kejt Blanšet oslanjati na odelo. Naravno, nikada ne promaši kroj ili paletu boja.

Odela su jednostavan način da izgledate prikladno bilo kada i bilo gde, a pritom se osećate prijatno. Glumica zna što joj najbolje pristaje, a to su svedeni detalji i bela ili pastelna odela. Sa druge strane, modeli izrađeni od šljokica savršen su način da oduševi sve na crvenom tepihu.

Poigravanje sa lakoćom

Blanšet zna da za stvaranje istorije morate rizikovati. Stoga često dopušta sebi nešto što njene koleginice izbegavaju, na primer, puf rukave ili akcentne detalje. Na tom putu ona u potpunosti veruje stilistima, no konačna odluka je na njoj.

Glumica godinama radi u tandemu sa Elizabet Stujart, koja joj pomaže u kreiranju odvažnih, ali sofisticiranih odevnih kombinacija za svaki dan ili za posebne prilike. Ne boje se da isprobavaju nešto novo, kako bi pronašle ono što najbolje pristaje Kejt. Glumica po pravilu bira naglašen struk ili uske siluete i svoju omiljenu paletu nijansi (pastelne ili dramatične crne). Upravo te tehnike postaju temelj bilo kog njenog izdanja. U takvim odevnim kombinacijama neobični dezeni, nabori, vezovi ili naglašeni rukavi lako se mogu skladno uklopiti, ali ne zaseniti prirodnu lepotu glumice.

Promišljen pristup odabiru dizajnera

Kejt veruje etabliranim dizajnerima koji su specijalizovani za čiste linije, mirne palete i klasične krojeve. Među njenim favoritima su: Aleksander Mekvin, Đorđo Armani, Živanši i Valentino koje uspešno kombinuje s modernijim i eksperimentalnim brendovima, kao što su: Roksanda, Kristofer Kejn i dr.

Ponavljanje nije tabu

Nedavno je pravi trend postala mogućnost ponavljanja kombinacija u kojima su se zvezde već pojavile na crvenom tepihu. Kejt Blanšet se već dugo koristi ovom tehnikom, a u njenom slučaju to ne utiče na sveukupan utisak.

Tako je dvaput ponela svoju omiljenu dugu čipkastu haljinu, u kojoj je dobila nagradu za najbolju glumicu na dodeli Zlatnog globusa 2014. godine. Isprobala ju je četiri godine kasnije na Filmskom festivalu u Kanu, dokazavši da će njena izdanja uvek biti aktualna. Drugi primer je bledoplavo odelo iz kolekcije jesen-zima 2018. koje je isprobala za reviju Roksanda, a zatim ponela i na fotografisanju u Kanu.

Kombinezoni za svaku priliku

Umetnica je davno postala svesna prednosti kombinezona, koji zahteva minimum dodataka. Stoga, ovaj odevni predmet nosi s istom postojanošću i tokom svakodnevnih aktivnosti, kada odvodi decu iz škole i na crvenom tepihu. Tokom svoje karijere Kejt Blanšet uspela je da isproba mnoge opcije i usput nam dokaže da joj sve stoji.

Pobednička paleta boja

Već 15 godina Kejt je zaštitno lice japanskog brenda za negu kože SK-II, a sada nosi titulu Armani ambasadorke, kao zaštitno lice kultnog mirisa Si. Nije ni čudo što godinama dosledno koristi iste proizvode kao deo svoje svakodnevne rutine nege, što je postalo tajna njenog uspeha. Kako bi naglasila svoj porcelanski ten, izbegava boje koje ga mogu potamniti. Najviše je hladnih pastelnih boja. Istina, postoje isuzeci od ovog pravila kada glumica odabere hrabriju nijansu, svetliji ruž za usne ili bogatu šminku na očima.

Nakit je na prvom mestu

Odabirom jednobojne odeće za crveni tepih, Kejt daje sve lovorike superiornosti modnim detaljima. To posebno vredi za večernje haljine u tmurnoj paleti, kada nakit postaje središnji naglasak odeće. Glumica pomno pristupa odabiru nakita kada po drugi put isproba haljinu.

Samopouzdanje je sve

Bez obzira u kojoj se ulozi Kejt pojavila – u šetnji crvenim tepihom, davanju intervjua u TV emisiji ili na modnoj reviji, sastavni deo njenog imidža je samopouzdanje i prepoznatljiv izgled u objektivu fotografa. Njena staloženost, smirenost ključ su činjenice da je svaki njen modni eksperiment ispraćen ovacijama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs