obavezno pročitajte

STILISTKINJA SLAVNIH OBJAŠNJAVA: Kako odabrati najbolji džemper prema tipu građe? (FOTO)

Temperature su sve niže što znači da sezona ušuškavanja može da počne, a sa njom i biranje najmekanijeg džempera.

Moda
Autor:
STILISTKINJA SLAVNIH OBJAŠNJAVA: Kako odabrati najbolji džemper prema tipu građe? (FOTO)
Instagram / tamara, Foto: Instagram / Tamara

Ukoliko želite da iz njega izvučete najbolje, potrebno je obratiti pažnju na: materijal, kroj, dužinu rukava, te izrez. Ovoga puta saznaćete savete iz prve ruke, od Kejti Kolins, koja je stilizovala poznate ličnosti, među kojima izdvajamo Nikol Kidman i Keri Vošintgon.

1. „Jabukaˮ građa

Trendovi poput naramenica ili zvonastih rukava mogu delovati primamljivo, međutim damama koje imaju šire bokove preporučuje se da ih zaobiđu. Najjednostavniji komadi, u ovom slučaju džemperi, često su i najlepši. Kroj može pratiti liniju tela ili se blago širiti, a u stilizovanju se možete poslužiti trikom delimičnog upasavanja, samo sa prednje strane.

2. „Kruškaˮ građa

Žene koje se prepoznaju u ovom opisu najbolje je da se fokusiraju na izrez, a samim tim pogledi su usmereni na ramena, vrat i lice. V i čamac izrez ističu se u ovom slučaju kao najbolja rešenja, a džemper se može uvući u pantalone visokog struka, kako bi se istaklo ono što treba.

3. Visina

Visoke dame imaju veliku mogućnost izbora, i da pritom ne moraju da brinu o dužini modela. Stoga, možete razmišljati u pravcu džempera u formi kaputa, uz džins i čizme. U slučaju kraćeg, efekat je najbolji ako se iskombinuje sa zvonastim pantalonama visokog struka. Znajte da je sve u pronalaženju balansa.

4. Sitna građa

Uzak struk ili, još bolje, naramenice ili našiveni detalji koji skreću pažnju neke su od ideja za niže dame. Duži džemperi ne uklapaju se u sliku koju želite da pošaljete, jer višak materijala ume da proguta.

5. Šire poprsje

Iako možda zvuči neobično, ovakva građa lepo se slaže sa užim modelima, kakve su na primer rolke, ili džemperi klasičnog okovratnika. Ako se odlučite za prvu opciju, stilistkinja preporučuje jedno presavijanje.

6. Ravna građa

Džemperi spuštenih ramena ili asimetrični kroj na vama izgledaju seksi i šik.

Pre nego što zaključimo ovaj tekst, slede i neki univerzalni trikovi, primenljivi na sve:

1. Dobro je obratiti pažnju na teksturu modela, pri čemu debeli vuneni džemperi nisu poželjni. Bolje je kupiti kvalitetan komad od kašmira, ili sličnog prijatnog materijala.

2. Od Francuskinja uvek možemo nešto naučiti, a kada govorimo o predmetu današnje priče, one glasaju za slojevito oblačenje. Postoji više podjednako dobrih opcija: preko rolke ili košulje sa kragnom, ispod kaputa, ili preko mantil haljine, tako što se podvrnu rukavi.

3. Kejti Kolins uvek ističe plansku kupovinu, tako da nam se stvari u garderoberu slažu, i nadilaze prolazne trendove. Samim tim, njen izbor su sledeće boje: crna, siva, krem, teget i bež, što se naravno odnosi i na džempere.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs